Karadeniz'in Menderesleriyle Ünlü Persembe Yaylasi Dogaseverleri Agirliyor

Ordu'nun essiz manzarasinda otlayan hayvanlarin farkli bir güzellik kattigi Persembe Yaylasi'nda kontrollü normallesme ile hareketlilik yasaniyor Motosikletle Türkiye turuna çikan Levent Ünal: 'Persembe Yaylasi muhtesem bir yer, umarim bozulmaz. Temiz, insanlari da cana yakin' Almanya'dan memleketi Giresun'a tatile gelen Sevgi Kara: 'Burada tertemiz havada olmak beni çok mutlu etti'

EYÜP ELEVLI - Ordu'nun menderesleriyle dikkat çeken Persembe Yaylasi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede kontrollü normallesme döneminde misafirlerini agirlamaya basladi.

Ormanlari, yemyesil vadilerin arasindan dökülen akarsulariyla doga harikasi Karadeniz yaylalari, havalarin isinmasiyla yeniden dogaseverlerin öncelikli kaçis noktalari arasina girdi.

Aybasti ilçesinde menderesleri ile ünlü 1500 rakimli Persembe Yaylasi da her mevsim farkli dogal güzellikleriyle dikkati çekiyor.

Çimlerle kapli yaylada mendereslerin aralarinda otlayan hayvanlarin olusturdugu manzara hayranlik uyandiriyor. Mendereslerden akan suyun sesinin yani sira kus sesleri de ziyaretçileri büyülüyor.

Gölün de bulundugu yayla, ziyaretçilerine kano, golf, beyzbol, trekking ve yamaç parasütü gibi farkli aktiviteler yapma imkani da sunuyor.

Kontrollü normallesme ile yaylada, Türkiye'nin yani sira yurt disindan da gelen konuklar dolayisiyla hareketlilik yasaniyor.

Düzce'den motosikletle Türkiye turu için yola çikan Levent Ünal ve Halit Seçkin de yaylayi ziyaret edenler arasinda bulunuyor. Essiz manzarada fotograf çekilen iki arkadas, doganin tadini çikariyor.

Düzce'nin Akçakoca ilçesinden yola çikan Levent Ünal, AA muhabirine, önce Sinop'a, ardindan Ordu'ya geldiklerini söyledi.

Arkadasi ile Türkiye turu yapmayi planladiklarini belirten Ünal, "Emekli olduktan sonra isi gücü biraktim. Çünkü hayat gezmekle güzel. Bu sekilde geziyoruz. Persembe Yaylasi da muhtesem bir yer, umarim bozulmaz. Temiz, insanlari da cana yakin. Etrafi kirletmeyecekseniz buraya da bekleriz." dedi.

Tavsiye üzerine motosikletle Persembe Yaylasi'na geldiklerini anlatan 60 yasindaki Halit Seçkin ise sunlari dile getirdi:

"Iyi ki de gelmisiz. Çok güzel bir yer, hosumuza gitti. Bir aksam daha kalmaya karar verdik, bugün de etrafi geziyoruz. Doga harikasi bir yer, insallah bozulmaz. Aslinda insanlar aldigi gibi biraksa hiçbir sorun olmaz."

- "Burada sagligim yerine geliyor"

Ziyaretçilerden Selim Maral da 5 sene önce bu bölgede koyun otlattigini ancak sonrasinda bu isi biraktigini söyledi.

Ünye ilçesinde yasadigini ifade eden Maral, stres atmak için yaylaya geldigini, güzel havanin keyfini burada çikarttigini aktardi.

Hayrullah Karayel de Istanbul'dan ailesiyle birlikte memleketine geldigini belirterek, dogayi korumanin önemine dikkat çekti.

Yaylaya gelince sadece huzur degil saglik da bulduguna isaret eden Karayel, "Burada sagligim yerine geliyor. Hava, ortam, doga süper yani her sey süper. Ne diyeyim, yasamak lazim." diye konustu.

- "Bu güzel ülkeyi tanitmak, gezmek gerekiyor"

Giresunlu Sevgi Kara da 48 senedir Almanya'da yasadigini, tatil için Ordu'ya geldigini söyledi.

Her yil ailesi ile Türkiye'ye gelmeye çalistiklarini anlatan Kara, geçen sene salgin dolayisiyla gelemediklerini ve bu nedenle de çok bunaldiklarini söyledi.

Kara, Almanya'da da salgin kosullari nedeniyle is yerleri disinda bir yere gidemediklerini belirterek, sunlari kaydetti:

"Ancak ise, oradan da eve. Simdi tabii ki burada tertemiz havada olmak beni çok mutlu etti. Insanimizin artik biraz daha rahat sekilde gezmesi bizi sevindirdi. Ayni sekilde bizim için de çok güzel oldu. Bu güzel ülkeyi tanitmak, gezmek gerekiyor yani biz gezdikçe, gördükçe tanitabiliriz."

Yakinlariyla yaylaya piknik yapmaya gelen 70 yasindaki Meryem Çakir ise Istanbul'da yasadigini, salgin sürecini memleketi Giresun'da geçirdigini söyledi.

Salgin nedeniyle zor bir süreç yasandigina isaret eden Çakir, "Allah bu hastaligi basimizdan yok etsin hayirlisiyla. Simdi buraya, yaylaya geldik. Yaylalar ne güzel. Piknik için yiyecekler hazirladik, yogurt yaptim, misir ekmegi pisirdim." dedi.
Kaynak: AA