Karabag Savasi Gazileri'nden Cumhurbaskani Erdogan'a Mesaj Açiklamasi

Karabag Savasi Gazileri, Cumhurbaskani Erdogan’a mesaj gönderdi. 1 günlük izinle hastaneden çikan ve IHA araciligiyla Cumhurbaskani Erdogan’a seslenen Karabag Savasi gazileri, "Geçit töreninde hastanede oldugumuz için kendisini göremedik. Insallah bu gelisinde bizi ziyaret eder ve görüsürüz" ifadelerini kullandi.

Karabag Savasi Gazileri'nden Cumhurbaskani Erdogan'a Mesaj Açiklamasi
Karabag Savasi Gazileri, tedavi gördükleri hastaneden 1 günlük özel izinle çiktilar. Bakü caddelerinde dolasan gaziler, halkin büyük ilgisiyle karsilasti ve Ihlas Haber Ajansi’na da özel açiklamalarda bulundu. Gazi Hasan Mehdiyev, A Milli Futbol Takimi’nin Bakü’de oynayacagi Galler ve Isviçre karsilasmalari için "Biz Azerbaycanli kardesleri olarak her zaman Türkiye’nin yanindayiz. Biz Azerbaycanlilar, Azerbaycanli Gaziler, Türkiye A Milli Takimi’ni kendi takimimiz gibi görüyoruz. Türkiye’nin yanindayiz. Türkiye de her zaman bizi destek oldu. Biz de destegimizi bir kardes gibi eksik etmiyoruz. Biz birligimizi, destegimizi Türkiye’nin arkasinda oldugumuzu gösterecegiz. Insallah galip gelen taraf olacagiz. Tüm dünyaya kardes oldugumuzu gösteriyoruz. Hem Türkiye hem de Azerbaycan tek bir demir yumruk altinda birlesiyoruz" açiklamalarinda bulundu.

"Galatasaray’i çok seviyorum"

Galatasaray taraftari oldugunu ve maçlari sürekli takip ettigini söyleyen Karabag Savasi Gazisi Hasan Mehdiyev, "Galatasaray’i çok seviyorum. Savastan önce de çok yakindan takip ediyordum. Hastanede olacagim için Türkiye A Milli Takimi’nin maçini stattan izleyemeyecegim televizyondan izleyecegim. Kalbim, gönlüm Türkiye ile olacak. Kardes ülkeye ve kendi evinize hos geldiniz" ifadelerini kullandi.

"Cumhurbaskani Erdogan bizi ziyaret etsin isteriz"

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in Azerbaycan’a gelecegini ögrenen gaziler, "Recep Tayyip Erdogan’in yolu açik olsun, kendi evine geliyor. Insallah kismet olursa görüsmek bize de nasip olur. Askeri Geçit Töreni’nde görüsmek kismet olmadi ama bizi hastanede ziyaret ederse görüsmek istiyoruz. Erdogan’in çok emegi oldu. Onun için Susa ziyareti çok degerli ve çok güzel bir mesaj olacak. Herkes Türkiye-Azerbaycan kardesligini görüyor" dedi.

Gazilerin yegeni Ali Aliyev de Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a selam göndererek, "Recep Tayyip Erdogan’a bize yardim ettigi için çok tesekkür ediyorum" açiklamasini yapti.
Kaynak: İHA