Kapadokya'da Gökyüzünde Görsel Sölen

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya’da gündogumu ile havalanan sicak hava balonlari gökyüzünde görsel sölen olusturdu.

Kapadokya'da Gökyüzünde Görsel Sölen
Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden ve sicak hava balon turlarinin baskenti konumundaki Kapadokya’da gündogumu ile havalanan sicak hava balonlari gökyüzünü renklendirdi. Sicak hava balonlari, dünyanin dört bir tarafindan gelen turistlerin, bölgedeki tarihi, kültürel ve dogal güzellikleri kus bakisi izlemelerine imkan sunuyor.

Kapadokya’da sicak hava balon turlarina katilamayan binlerce kisi ise Göreme Asiklar Tepesinde bulusarak sicak hava balonlarinin gökyüzünde ki görsel sölenini fotograflamasi dikkatlerden kaçmadi. Kapadokya bölgesine Istanbul’dan geldigini söyleyen Fatma Kebapçi, “ Kapadokya’nin çok güzel ve büyüleyici bir sehir oldugunu düsünüyorum. Peribacalari ve gökyüzündeki balonlarin görüntüleri kendisine hayran birakiyor. Buraya gelmeyen kisilere buralari görmelerini kesinlikle öneririm. Çünkü dünyada buranin tek oldugunu düsünüyorum” dedi.

Kapadokya bölgesini esi ile birlikte ziyarete geldigini ifade eden Nazim Güçlü ise açiklamasinda, “2 gündür Kapadokya’dayiz. Hem tarihi hem fiziksel özellikleri ile çok güzel bir sehir. Kapadokya herkesin görmesinin gerektigi bir yer. Özellikle sabahin erken saatlerinde burada balonlarin görsel sölenini herkesin izlemesinin öneririm” diye konustu.

Kaynak: İHA