Israil'de Binlerce Kisi Netanyahu'nun Gidisini Kutladi

Israil’de 12 yillik Binyamin Netanyahu dönemine son veren koalisyon hükümetinin güvenoyu almasi ile binlerce kisi sokaklara dökülerek, Netanyahu’nun gidisini kutladi.

Israil'de Binlerce Kisi Netanyahu'nun Gidisini Kutladi
Israil’de Yamina Partisi lideri Naftali Bennett ve Yesh Atid Partisi lideri Yair Lapid öncülügündeki koalisyon hükümetinin güvenoyu almasi ile 12 yillik Binyamin Netanyahu dönemi resmen sona erdi. Baskent Tel Aviv’de bulunan Rabin Meydani’nda toplanan binlerce kisi, Netanyahu döneminin sona erisini kutladi. Göstericiler ellerinde Israil bayraklari ile "Güle güle Bibi" yazili pankartlar tasidi. Bazi göstericiler ise meydana köpük sikarak, diger göstericilere parti havasinda kutlama yaptirdi. Tel Aviv Belediye Binasi ise Israil Bayragi silüeti ile aydinlatildi. Kudüs’te ise Basbakanlik Konutu’nun disinda yüzlerce kisi, Netanyahu yanlisi protesto düzenledi.

Bennet ve Lapid öncülügündeki sag, sol, merkezci ve Arap toplamda 8 partiden olusan koalisyon hükümeti 120 sandalyeli Israil Parlamentosu’nda yapilan oylamada, 60 milletvekilinin lehte, 59 milletvekilinin ise aleyhte oy vermesi ile güvenoyu almisti.
Kaynak: İHA