Iskenderun Kiyilarinda Beyaz Tabaka Endiselendirdi

Hatay’in Iskenderun kiyilarinda müsilaja benzeyen bir tabaka olustu. Yapilan incelemede tabakanin müsilaj olmadigi anlasilirken, incelemenin sürdügü bildirildi.

Iskenderun Kiyilarinda Beyaz Tabaka Endiselendirdi
Iskenderun kiyilarinda fark edilen beyaz bir tabaka kent sakinlerini ve balikçilari endiselendirdi. Yapilan ihbarlar üzerine Iskenderun Teknik Üniversitesi (ISTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, ISTE Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Dekani Prof. Dr. Cemal Turan’i konuyla ilgili inceleme yapmak üzere görevlendirdi.

Prof. Dr. Cemal Turan, ISTE arastirma teknesi 2 ve Sahil Güvenlik Ekipleri ile yaptiklari yerinde inceleme sonucu ilk bulgulara göre müsilaj olarak tanimlanan yapilarin musilaj olmadigi tespit edildi. Gerekli örneklemelerin ardindan yapilacak analiz sonuçlarina göre kesin tani önümüzdeki günlerde belli olacak.

Inceleme alani olarak Iskenderun merkezden Arsuz Konacik Limanina kadar tüm kiyi seridi boyunca tarama yapildigi kaydedildi.

Prof. Dr. Cemal Turan, Iskenderun Körfezinin küresel iklim degisikliginden Antalya ve İçel gibi bölgelere göre daha fazla etkilendigini belirterek, deniz suyu sicakliginin Iskenderun’da 27 iken Antalya ve İçel’de 24-25 civarinda olduguna dikkat çekti.
Kaynak: İHA