Huzurevinde 'Bocce' Heyecani

Samsun Büyüksehir Belediyesi tarafindan YADES Projesi kapsaminda Huzurevi Bahçesi’ne yapilan Bocce Spor Tesisi’nde dostluk maçi düzenlendi. Ilk kez yapilan karsilasmada Büyüksehir Belediyesi Huzurevi sakinleri ile Samsun Huzurevi sakinleri karsi karsiya geldi. Renkli görüntülerin ortaya çiktigi maçta huzurevi sakinleri hem eglendi hem spor yapti.

Huzurevinde 'Bocce' Heyecani
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi’nin Yasli Destek (YADES) Projesi kapsaminda verdigi desteklerle Büyüksehir Belediyesi tarafindan Huzurevi Yasli Bakim ve Rehabilitasyon Merkezi bahçesine insa edilen Bocce Spor Tesisi faaliyete basladi.

Pandemi sebebiyle kullanilamayan tesiste yaslilar için ilk kez bocce dostluk maçi düzenlendi.

Bocce oynayarak hem spor yapan hem de doyasiya eglenen yaslilar, keyifli anlar yasadi. Heyecanli ve eglenceli geçen karsilasmada kazanan taraf Samsun Huzurevi Bocce takimi oldu.

Kazanan dostluk oldu

Yaslilarin bocce sporunu sevdigini ve bu tür aktivitelerin onlar arasinda dostluga katki sagladigini söyleyen Büyüksehir Belediyesi Kadin, Aile ve Sosyal Hizmetler Dairesi Baskani Ayhan Ergün, "Huzuruevinde kalan yaslilarimizin sosyal alanlarini ve sportif alanlarini pekistirmek amaciyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligimiz ile birlikte YADES Projesi kapsaminda bocce tesisi insa ettik. Yaslilarimiz arasinda bir dostluk maçi düzenledik. Huzurevi sakinlerimiz uzun süredir pandemi sebebiyle kapali alanda kaldilar. Normallesme adimlari kapsaminda diger kurumlarda kalan yaslilarimiz ile bir spor aktivitesi yapalim istedik. Huzurevi sakinlerimiz bocce sporunu oldukça sevdi. Oyun içinde takim ruhuyla hareket eden yaslilarimiz, bir yandan sosyallesirken diger yandan da zinde kaliyor. Spor saglik demek. Ayni zamanda yaptiklari bu spor saglikli kalmalarini, kendilerini degerli hissetmelerini ve yasama baglanmalarini sagliyor. Bugünkü karsilasmanin da bize göre bir kaybedeni yok. Kazanan dostluk oldu" dedi.



"Yaslilarimiz bocceyi sevdi"

Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Tekin Balci da, yaslilarin tekrar sosyal hayata katilmalarini saglamak adina her türlü faaliyetleri desteklediklerini belirterek, "Bocce son zamanlarda yaslilarimizin çok ragbet gösterdigi bir spor. Büyüksehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Baskanligimiz ile birlikte yaslilarimizin birbiriyle kaynasmalari amaciyla bir karsilasma düzenlendik. Saha çok güzel. Ortam çok güzel. Güzel bir müsabaka oldu. Tüm derdimiz yaslilarimiz bundan sonraki hayatlarini rahat ve huzurlu bir sekilde geçirmelerini saglamak. Bize bu konularda destek olan tüm yerel yönetimlere ve herkese tesekkür ediyorum" diye konustu.



Yaslilarin zinde kalmasini sagliyor

“Yaslilarimiz için bu tür etkinlikler beceri, motivasyon ve zaman geçirme konusunda etkili oluyor” diyen Samsun Büyüksehir Belediyesi Huzurevi ekibinin antrenörü Çagla Çatal, "Pandemi döneminde bu sahanin yapilmasi gerçekten çok güzel oldu. Büyüksehir Belediye Baskanimiz bu sahayi buraya kazandirarak onlara hareket imkani sagladi. Bocce sporu ile yeni tanistilar. Ilk zamanlar iki üç kisi geliyordu. Burada oynayanlar gidip anlattikça herkes merak etti ve oynamaya basladi.

Simdi sayimiz 12’yi buldu. Yaslilarimiz için bu tür etkinlikler kesinlikle beceri, motivasyon ve zaman geçirme konusunda etkili oluyor. Onlarin zinde kalmalarini sagliyor. Su an erkek huzurevi sakinlerimiz ilgi gösteriyor ama kadin huzurevi sakinlerimizin de bu sporu yapacagini düsünüyorum" seklinde konustu.

Kaynak: İHA