HKÜ'de 'Lüküs Hayat' Rüzgari Esti

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ‘Oyunlarla Yasayan Tiyatro Toplulugu’, tiyatro tarihinin klasiklesen ve sevilen eserlerinden "Lüküs Hayat" müzikalini sahneledi.

HKÜ'de 'Lüküs Hayat' Rüzgari Esti
Ekrem Resit Rey’in yazdigi ve Cemal Resit Rey’in besteledigi Türk tiyatrosunun klasik eserlerinden biri olan "Lüküs Hayat" müzikali, ‘Oyunlarla Yasayan Tiyatro Toplulugu’ Baskani Enes Küçük yönetmenliginde HKÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde, pandemi tedbirlerine uygun oturma düzeni ile salonu dolduran tiyatro severlerle bulustu. Yaklasik üç saat süren müzikal, renkli kostümleri, dönemini yansitan yalilar ve kösklerin yer aldigi sahne dekorunun yani sira oyuncularin performansi ile de büyük begeni topladi.

"Üniversite topluluklari üzerinden yükselir"

Performanslari için oyunculari kutlayan HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, kendisinin de geçmiste özellikle tiyatro ile ilgilendigini belirterek, “Üniversite, sadece derslerden ibaret degildir. Kültür, sanat ve spor olmadan tam bir olgunlasma olmaz. Kültürel, sanatsal, sosyal ve sportif faaliyetlerin ögrencilerin akademik basarisini da olumlu olarak etkiledigini degerlendiriyoruz. Ögrencilerin hobileri üzerinden ve üniversitelerin de ögrenci topluluklari vasitasiyla daha da yükselebilecegine ve gelisebilecegine inaniyoruz. Bu nedenle HKÜ olarak tüm ögrenci topluluklarimizin faaliyetlerini desteklemek için var gücümüzle çalisiyoruz” dedi.



"Çok yorulduk, ama karsiligini aldik"

HKÜ ‘Oyunlarla Yasayan Tiyatro Toplulugu’ Baskani Enes Küçük ise, "Çok yorulduk ama karsiligini aldik. Iki yildir pandemi nedeniyle alkisa çok özlem duyuyorduk, bugün fazlasiyla aldik. Zorlu pandemi kosullarina ragmen, sayin rektörümüz Prof. Dr. Türkay Dereli ve Oyunlarla Yasayan Tiyatro Toplulugu’muzun özverisi ve basarili çalismalariyla kendimizi ve sizleri sanattan mahrum birakmadik. Biz bu yola ‘tiyatro bir ailedir, dostluktur ve emek isidir’ diyerek çiktik. Bu topluluga emek veren ekibime ve yönetim kurulu üyelerimize tesekkür ediyorum" seklinde konustu.



Seyircilerin ayakta alkisladigi oyunun sonunda Topluluk Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Fatih Demiral’a HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Topluluk Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Beyza Kara’ya HKÜ Saglik, Kültür ve Spor Müdürü Sanem Seçmenoglu, Topluluk Yönetim Kurulu Üyesi Berrak Deger’e ise HKÜ Oyunlarla Yasayan Tiyatro Toplulugu Akademik Danismani Arastirma Görevlisi Özgür Osman Demir tarafindan özverili çalismalarindan dolayi plaket takdim edildi.

"Ögrenciler çok sansli"

Çeled Usaglar Tiyatro Okulu Genel Sanat Yönetmeni Orhan Uslu ile Gaziantep Bakircilar ve Sedefçiler Odasi Baskani Celal Açik da HKÜ ‘Oyunlarla Yasayan Tiyatro Toplulugu’ tarafindan basariyla sahneye konan “Lüküs Hayat” müzikalini bastan sona heyecanla izleyenler arasinda yerini aldi. Oyunun sonunda, Çeled Usaglar Tiyatro Okulu Genel Sanat Yönetmeni Orhan Uslu, sanati destekleyen üniversiteler oldugunu görmekten mutlu oldugunu ve ögrencilerin bu nedenle çok sansli oldugunu ifade ederek, oyunculari kutladi ve çiçek takdim etti.
Kaynak: İHA