GÜNDEM / 13 Haziran 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Türkiye Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Brüksel'deki NATO Liderler Zirvesi'ne katilmak için Atatürk Havalimani'ndan hareket edecek.

(Istanbul/14.30) (Fotografli-Görüntülü)

DÜNYA DIPLOMASI

1- Cezayir'deki genel seçimlerde oy sayma islemi ve sonuçlara iliskin gelismeler izleniyor.

(Cezayir) (Fotografli-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor. (Fotografli-Görüntülü)

SPOR

1- 2020 Avrupa Futbol Sampiyonasi'na (EURO 2020) D Grubu'ndaki Ingiltere-Hirvatistan, C Grubu'ndaki Avusturya-Kuzey Makedonya ve Hollanda-Ukrayna maçlariyla devam edilecek.

(Londra/16.00/Bükres/19.00/Amsterdam/22.00) (Fotografli)

2- A Milli Futbol Takimi, 2020 Avrupa Sampiyonasi A Grubu’nda 16 Haziran Çarsamba günü Azerbaycan’da Galler ile oynayacagi maçin hazirliklarini sürdürecek.

(Bakü) (Fotografli-Görüntülü)

3- A Milli Kadin Voleybol Takimi, Italya'da düzenlenen FIVB Milletler Ligi'ndeki 11. maçinda Belçika ile karsilasacak.

(Rimini/11.00)

4- Teniste sezonun ikinci grand slam turnuvasi Fransa Açik'ta (Roland Garros) tek erkekler finalinde Novak Djokovic ile Stefanos Tsitsipas karsi karsiya gelecek.

(Paris/16.00) (Fotografli)

ÖZEL HABER

1- Türkiye'ye özgü "Sosyal Yardim Bilisim Sistemi" dünyada örnek gösteriliyor

- Sosyal yardimlarin seffaf ve hizli sekilde ihtiyaç sahiplerine ulastirilmasini saglayan sistemden uluslararasi alanda övgüyle bahsedilirken, farkli ülkeler de sistemin benzerini hayata geçirmek için Türkiye'den rehberlik istedi

- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi Sosyal Yardimlar Genel Müdürü Bülent Tekbiyikoglu:

- "Dünya Bankasinin çalismasinda sistemin dünya genelindeki öncü niteligi vurgulanirken, Avustralya hükümetince yaptirilan bir çalismada kapsam ve derinlik açisindan dünyanin en gelismis sistemlerinden biri oldugu belirtildi. BSYBS, Avrupa Komisyonu raporunda iyi uygulama örnegi olarak yer aldi"

- "Belediyelerin yardimlarini bizim, bizim yaptigimiz yardimlari da belediyelerin görecegi ve böylelikle yardimlarda bu konuda mükerrerligin önlenecegi sistem üzerinde çalisiyoruz. Yakin zamanda belediyelerle sosyal yardimlar konusunda tamamen entegre olmayi planliyoruz"

(Burcu Çalik/Ankara)

2- TAV Havalimanlari yatirim için Orta Asya ve Afrika'ya odaklandi

- TAV Havalimanlari Icra Kurulu Baskani Sani Sener:

- "Yolcu büyümesinin olacagi yerlerle ilgileniyoruz. Gelismis ülkelere degil, gelismekte olan ülkelere bakiyoruz. Orta Asya ve Afrika'ya odaklaniyoruz"

- "Türkiye'ye geçen sene salgin sürecine ragmen önemli sayida turist geldi. Bu sene daha iyi olacagina inaniyorum"

- "Salgin sürecinde uçak içinin ve havalimanlarinin çok emniyetli ve saglikli oldugunu gördük"

(Elif Ferhan Yesilyurt/Istanbul)

3- Tüketiciler en çok "internet abonelikleri" konusunda sikayetçi oldu

- Bu yil mayis sonu itibariyla tüketici hakem heyetlerine 216 bin 143 basvuru yapildi, 270 bin 230 dosya karara baglandi

- Uyusmazliklarda, 22 bin 380 basvuru ile internet abonelikleri, 14 bin 466 ile cep telefonu, 13 bin 277 ile kredi karti üyelik ücreti, 12 bin 49 ile ayakkabi konulari ilk siralarda yer aldi

- Tüketici hakem heyetlerince verilen kararlarin yaklasik yüzde 52'si tüketici lehine sonuçlandi

(Merve Özlem Çakir/Ankara)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.
Kaynak: AA