9 Ülkeden 28 Katilimci Düzce'ye Geldi

DÜZCE – Avrupa Birligi ve Türkiye Ulusal Ajansi tarafindan Erasmus+ Gençlik Projeleri kapsaminda, Avrupa Birligi gençlik çalisanlarinin engellilerin cinsellik egitimi alaninda yeterliliklerini artirmayi amaçlayan egitim projesi 9 ülkeden 28 katilimci ile Düzce’de basladi.

9 Ülkeden 28 Katilimci Düzce'ye Geldi
Düzce’de Avrupa Birligi ve Türkiye Ulusal Ajansi tarafindan Erasmus+ Gençlik Projeleri kapsaminda, Avrupa Birligi gençlik çalisanlarinin engellilerin cinsellik egitimi alaninda yeterlilik artirmayi amaçlayan egitim projesi Düzce’de ögretmenevinde basladi.

Ingiltere, Bulgaristan, Hollanda, Estonya, Fransa, Portekiz, Ispanya, Çek Cumhuriyeti ve Türkiye’den toplam 28 katilimci ile yapilan proje sürecinde katilimcilarin engelli bireylerde cinsel gelisimin asamalarini ve pozitif cinsel kimlik gelisiminde temel noktalari katilimcilara ögrenmesi ve cinsel kimlik ile ilgili sosyal becerileri kavramalari, zeka geriligi olan kisiler için bireysel cinsel egitim programi hazirlama becerisi kazanmalari, cinsel egitimde yeni yöntem ve teknikler ögrenmeleri amaçlaniyor.

Proje ayni zamanda farkli ülkelerden gelen katilimcilarin kültürlerarasi farkliliklari görerek hosgörü bilinci kazanmasina katki saglarken, Türkiye’ye gelen katilimcilar proje hakkinda olumlu düsünceler elde etti. Proje hakkinda yetkililer tarafindan yapilan açiklamada: “ Projede engellilerde cinsellik egitimi ile ilgili bilgilenen katilimci gençlik çalisanlari ilerleyen süreçte bu bireylere ve bireylerin ailelerine yönelik yapilacak egitimler planlayip uygulayacak, engelli bireylerin cinsellik anlaminda sorunlari ile daha etkin ve verimli çalisabileceklerdir. Engelli kurumlarinda aktif olarak çalisan veya gençlik kurumlarinda çalisan katilimcilarimizin engellilerin cinsellik egitimi alaninda yeterlilikleri artacak, bu sayede hem Düzce hem de diger katilimci kurumlarin yerellerinde egitim gören engellilerin egitim kalitesi artacak ve en büyük sorunlarindan biri olan cinsellige yönelik problemler azaltilacaktir” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA