Türkmenistan'in Ankara Büyükelçisi Amanliyev'den KBÜ'ye Ziyaret

Türkmenistan'in Ankara Büyükelçisi Isankuli Amanliyev ve beraberindeki heyet, Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat'i makaminda ziyaret etti.

Üniversiteden yapilan yazili açiklamada, ziyarette, KBÜ rektör yardimcilari Prof. Dr. Mustafa Yasar ve Prof. Dr. Mücahit Coskun, KBÜ Genel Sekreteri Lütfü Köm, Uluslararasi Iliskiler Ofisi Koordinatörü Ögr. Gör. Oya Çepni Önalan da hazir bulundu.

Ziyarette, ikili iliskilerin gelistirilmesi yönünde görüsmelerin yapildi.

Ziyaretin ardindan Türkmenistan'in bagimsizliginin 30. yil dönümü dolayisiyla düzenlenen etkinlige geçildi.

- "Bagimsizlik yillarinda Türkmenistan'da büyük çalismalar yapildi"

Büyükelçi Amanliyev, programda yaptigi konusmada, Türkmenistan'in bagimsizliginin 30. yil dönümü dolayisiyla Türkmenistan'da ve yurt disinda büyükelçilikler tarafindan çok sayida etkinlik düzenlendigini söyledi.

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginiyla mücadelede kademeli normallesmeye geçilmesiyle Türkmenistan'in Ankara Büyükelçiligi olarak ögrencilerin katilimiyla etkinlikler düzenlemeye basladiklarini belirten Amanliyev, "Ilk etkinligimiz Karabük Üniversitesinde gerçeklestiriliyor. 1991 yilinda Türkmenistan bagimsiz bir ülke olarak tarih sahnesine çikti. Bu geçen bagimsizlik yillarinda Türkmenistan'da büyük çalismalar yapildi. Özellikle sürekli gelisen bir ekonomiye sahip modern bir devlet insa etmek, adil bir sivil toplum kurmak ve yasam için elverisli kosullari kurmak için büyük ölçekli çalismalar hayata geçirildi." ifadelerini kullandi.

- "Türkmenistanli kardeslerimize her zaman kapimiz açik"

Rektör Polat da Türkmenistanli kardeslerine kapilarinin her zaman açik oldugunu vurgulayarak, "Karabük Üniversitesini eviniz olarak görmeniz bizim için ayrica onur verici bir davranis. Insallah her daim birlikte olacagiz. Bu güzel günün Türkmenistan'a hayirli olmasini diliyorum." diye konustu.

Programda Türkmenistanli ögrenciler, ülkelerine özgü kiyafetleri, sarkilari, müzikleri ve danslari tanitarak geleneklerini sergiledi.

Etkinlik sonunda ise ögrenciler kendi kültürlerine has ikramlarda da bulundu.

Kaynak: AA