Tepebasi'nda Ilaçlama Çalismalari

Tepebasi Belediyesi, hasereyle mücadele kapsaminda mahallelerde gerçeklestirdigi ilaçlama çalismalarina devam ediyor.

Tepebasi'nda Ilaçlama Çalismalari
Tepebasi Belediyesi, halk sagligi kapsaminda yaptigi çalismalari kesintisiz sekilde sürdürürken Veteriner Isleri Müdürlügü’nün larvasit ve uçkun (sinek türleri) ilaçlamalari tüm bölgede devam ediyor. Sivrisinek, ergin, karasinek, larva ve diger zararli hasere gruplariyla titizlikle mücadele eden ekipler, Tepebasi ilçe merkezinin yani sira kirsal mahallelerde de ilaçlama çalismasi gerçeklestiriyor. Son olarak Ertugrulgazi, Çamlica, Batikent, Esentepe, Sütlüce, Sirintepe, Uluönder, Sakintepe, Yesiltepe, Yukari Sögütönü, Asagi Sögütönü, Sarhöyük, Satilmisoglu, Sazova (Karabayir-Elmali Mevkii), Gazipasa, Karagözler, Boyacioglu, Emirceoglu, Alinca, Mamure, Isiklar, Yeni Mahalle, Seker, Mustafa Kemal Pasa, Güllük, Bahçelievler, Zincirlikuyu, Hayriye, Cumhuriye, Haci Seyit, Ihsaniye, Tunali, Ömeraga, Muttalip, Fevziçakmak, Kumlubel, Keskin, Çukurhisar ve Fatih Mahallesi’nde ilaçlama çalismasi yapildi.

Tepebasi Belediyesi yetkilileri çalismalarda, Dünya Saglik Örgütü ve Saglik Bakanligi tarafindan onayli, çevreye ve diger canlilara zarar vermeyen renksiz, kokusuz ilaçlar kullanildigini belirtti.

Teknik donanimli araçlar ile çalisan deneyimli belediye personelinin, gün içinde ve gece saatlerinde düzenli olarak yaptigi ilaçlama çalismalarinin, hava kosullarinin el verdigi sürece devam edecegi kaydedildi.
Kaynak: İHA