Sarkisla'da Kitap Okuma Etkinligi Düzenlendi

Sivas'in Sarkisla ilçesinde, "Kitap Kurtlari Yazarlarla Bulusuyor Projesi" kapsaminda ögrenciler kitap okuma etkinligi düzenledi.

Sehit Nurcan Karakaya Ortaokulu ögrencileri, 8 ilden 10 ögretmen ve 180 ögrencinin yer aldigi proje kapsaminda çesitli yazarlarin kitaplarini okudu.

Ögrenciler yaklasik 8 aydir sürdürülen proje kapsaminda kitaplarini okuduklari 18 yazarla zaman zaman çevrimiçi sohbet etti.

Türkçe ögretmeni Havva Çetinkaya, AA muhabirine, 6. sinif ögrencilerinin katilimiyla 2020 yilinin eylül ayinda projeyi baslattiklarini belirterek, sunlari kaydetti:

"Ay sonlarinda ögrencilerimiz kitaplarin yazarlari ile bulusarak onlarla söylesi gerçeklestirdi. Mayis ayinda projemiz bittikten sonra ögrencilerimiz nitelikli 30 kitapla ve 18 yazarla bulusmus oldu. Projemizi, teknoloji ile birlestirerek ögrencilerimizin gerçekten çok kapsamli, verimli çalismalar yapmasini sagladik. Bu açidan çok mutluyuz, velilerimiz de bu süreçten çok memnunlar."

Ögrencilerden Furkan Güngör de projede emegi geçenlere tesekkür ederek, "Bu proje bana kitap okuma, kitaplari elestirme aliskanligi kazandirmasinin yani sira, bilgi hazine dagarcigimi gelistirdi. Kitaplarla konusmayi ögrendim." diye konustu.

Kaynak: AA