Leclerc'dan Türkiye'ye Tesekkür

Birlesmis Milletler Mülteciler Yüksek Komiserligi (BMMYK) Türkiye Temsilcisi Philippe Leclerc, Türkiye’nin 10 yildir yabanci uyruklu mültecilere hassasiyetle ev sahipligi yaptigini belirterek, Türk hükümeti ve Türk halkina tesekkür ettiklerini söyledi.

Leclerc'dan Türkiye'ye Tesekkür
Birlesmis Milletler Mülteciler Yüksek Komiserligi (BMMYK) ve İçel Il Göç Idaresi tarafindan İçel’in Erdemli Ilçe Belediyesi ev sahipliginde Talat Göktepe Tabiat Parki’nda kurum amirleri ve muhtarlarin katilimiyla ’Sosyal Uyum’ konulu toplanti gerçeklestirildi.

Toplantiya katilan ve sonrasinda da örnek çadirlar önünde açiklamada bulunan BMMYK Türkiye Temsilcisi Philippe Leclerc, Türk hükümeti ve Türk halkina tesekkür etti.

Leclerc, "Türkiye 10 yildir Suriyelilere ve diger uyruklardan gelen yabancilara ev sahipligi yapiyor. Bu yüzden Türkiye’ye çok tesekkür ediyoruz. Burada bizim katacagimiz çok bir sey kalmamis. Insanlar mültecilerin haklari ve yükümlülüklerine zaten hakimler. Ancak biz burada Birlesmis Milletler Mülteciler Yüksek Komiserligi olarak sosyal uyuma nasil katkida bulunabiliriz, kurumlarla mültecileri nasil bir araya getirebiliriz, onun için burada bulunmaktayiz. Türk hükümeti ve Türk halkina tesekkür ederiz" dedi.

Erdemli Belediye Baskani Mükerrem Tollu da, "Atalarimiz her gittigi yere insan sevgisi, medeniyet, dayanisma ve insan hakki götürmüstür. Gittigi yerlerdeki insanlarin dinine, diline, mezhebine, mesrebine karismadan, insanin yasama hakkini en iyi sekilde gözettigini müsahede ediyoruz. Bizim milletimize yakisan, bizim milletimize yarasan darda kalana, zorda kalana kucak açmaktir diye düsünüyorum" seklinde konustu.

Açik havada düzenlenen toplantida katilimcilarin görüs ve önerileri de alindi.

BMYK Türkiye temsilcisi Philippe Leclerc, toplantidan sonra örnek olarak kurulan çadirda incelemede bulundu.
Kaynak: İHA