Kirsehir'de Sehitler Agaci Açildi

Kirsehir Sehit Aileleri Dernegi tarafindan "Vatan Kalesinden Cennete Uçanlar" Projesi kapsaminda Kirsehirli 193 sehidin künyelerinin asildigi Sehitler Agaci olusturuldu.

Kirsehir'de Sehitler Agaci Açildi
Kirsehir Sehit Aileleri Dernegi, Içisleri Bakanligi Sivil Toplumla Iliskiler Genel Müdürlügü’nün destegiyle Kent Park girisinde "Vatan Kalesinden Cennete Uçanlar" Projesi hazirladi. Proje kapsaminda sehitlerin isimlerini tasiyan künyeler, sehir protokolünün de katilimiyla agaçlara asildi. Açilis töreninin ardindan gazetecilere konusan Kirsehir Valisi Ibrahim Akin, "Insallah burayi kullanan vatandaslarimiz, buradan her geçerken sehitlerimizi hatirlayacak bu vatanin kolay kazanilmadigini, kolay korunmadiginin burada somut bir sekilde görecekler. Bu agacin hazirlanmasinda emegi geçenlere tesekkür ediyorum" dedi.

Sehit Aileleri Dernek Baskani Mutlu Kiliçaslan ise , "Bu proje ile de Kent Park girisine diktigimiz kuru agaci Kirsehirli sehitlerimizin isimlerinin yazili oldugu künyelerle yeserttik. Sehitler Agaci, Türkiye’de ilk olarak Ankara Kizilcahamam’da heykeltiras Dervis Özer tarafindan yaptirilmis tüm Türkiye’nin dikkatini çekmisti. Biz de Dervis Özer ile görüserek fikir alisverisinde bulunduk. Ayni projeyi Kirsehirli Sehitlerimiz için sehrimizde gerçeklestirerek ikinci Sehitler Agaci’ni olusturmus olduk. Yaklasik 10 agaç içinden seçtigimiz kuru kayisi agacimizi Tahir Altin abimizin Çukurcayir Mahallesi’nde bulunan evinin bahçesinden keserek belediye ekiplerimizin de destekleriyle Kent Parktaki yerine getirdik. Kötü hava kosullarindan etkilenmemesi ve uzun ömürlü olmasi için agacin saksisina 1 ton beton dökerek, agacimizi ilaçlayarak ve vernikleyerek önlemlerimizi aldik. Ardindan Kirsehirli 193 sehidimizin isimlerinin yazili oldugu künyeleri agacimiza astik" diye konustu.

Sehit annesi Altin Sevim ve Sehit Babasi Hamdi Keles’de sehitlerin isimlerinin halkin görebilecegi bir alanda sergilenmesinin kendilerini mutlu ettigini belirtti.

Kur’an-i Kerim tilavetinin okunmasinin ardindan Vali Ibrahim Akin, Belediye Baskani Selehattin Ekicioglu sembolik olarak olusturulan sehitlik agacina künye asti.
Kaynak: İHA