Kirikkale'de Saganak, Sel Baskinlarina Neden Oldu

Kirikkale Valiligi: 'Il Özel Idaresi, DSI, kara yollari ve belediye ekiplerinin müdahalesi sonucu sel sulari büyük ölçüde çekilmis olup hasar tespit çalismalari devam etmektedir'.

Kirikkale'nin Delice ilçesine bagli Çerikli beldesinde etkili olan yagisin olusturdugu sel nedeniyle bazi ev ve is yerleri su basti.

Çerikli beldesinde ögle saatlerinde baslayan saganak, ikindi vakti etkisini artirdi. Asiri yagis dolayisiyla beldenin içerisinden geçen Çitrik deresinden sel gelmesi dolayisiyla bazi ev ve is yerlerini su basti, bir araç suyun içerisinde kaldi. Gökçebel Mahallesi'nde bir kisiye ait 40 kümes hayvani da telef oldu.

Yagisin ardindan Il Özel Idaresi, DSI ve belediye ekiplerince selin çekilmesi için çalisma baslatildi. Ilçe sakinleri ise is yerlerindeki suyu bosaltmak için ugras verdi.

Kirikkale Valiliginden yapilan açiklamada, ögle saatlerinde baslayan etkili saganak yagis neticesinde Delice ilçesine bagli Çerikli beldesinin içinden geçen Çitirik deresinden sel gelmesi nedeniyle bazi evleri ve is yerlerini kismen su bastigi belirtildi. Sel sonucunda yaralanma ve can kaybinin bulunmadigi aktarilan açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Il Özel Idaresi, DSI, kara yollari ve belediye ekiplerinin müdahalesi sonucu sel sulari büyük ölçüde çekilmis olup hasar tespit çalismalari devam etmektedir. Ayrica, merkeze bagli Ahili Mahallesi Körkuyu mevkisinde dere yatagindan geçen ve bahçelere ulasim saglayan yolun asiri yagis sebebiyle su birikintisi olusmasina bagli olarak kapandigi ve yol kenarinda park halinde bulunan bazi araç içerisinde bulunan 10 kisinin mahsur kaldigi ihbari üzerine bölgeye ulasan Il Özel Idare ekipleri yolda biriken sulari tahliye ederek yolu ulasima açmistir."
Kaynak: AA