Karsan, Almanya Weilheim'deki Elektrikli Otobüs Ihalesinin De Kazanani Oldu

Avrupa'nin 30 sehrinde, 200'e yakin elektrikli araciyla hizmet veren Karsan, son olarak Almanya'nin Weilheim kentinde, daha çevreci ve sürdürülebilir bir toplu tasima için geçen aylarda açilan elektrikli otobüs ihalesinin de kazanani oldu.

Bursa'da yer alan fabrikasinda çagin mobilite ihtiyaçlarina uygun ulastirma çözümleri sunan yerli üretici Karsan, Almanya'nin Weilheim kentinde gerçeklesen elektrikli otobüs ihalesini kazandi.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, kentin toplu tasimasinin daha modern, daha çevreci ve kullanici dostu araçlarla yapilmasi amaciyla düzenlenen ihaleye en uygun teklifi veren Karsan, anlasma sözlesmesini Almanya'daki bayisi Quantron AG araciligiyla imzaladi.

Toplu tasima sistemleriyle kentlere modern ulasim çözümleri sunan Karsan, Avrupa'daki elektrikli araç filosunu büyütmeye devam ediyor.

Avrupa'nin 30 sehrinde, 200'e yakin elektrikli araciyla hizmet veren Karsan, son olarak Almanya'nin Weilheim kentinde, daha çevreci ve sürdürülebilir bir toplu tasima için geçen aylarda açilan elektrikli otobüs ihalesinin de kazanani oldu.

Kentte kullanilacak elektrikli araçlar için, otobüs basina günlük en az 250 kilometrelik menzil sarti ile depolama ve sarj konularinda talep edilen ihale standartlarini da karsiladi.

Weilheim Belediyesi'nin "2022 Sehir Otobüsü Konsepti" çalismalari dogrultusunda, kentin dizel ulasim araçlarinin çevreci ve elektriklilerle degismesi kapsaminda gerçeklesen ihalenin ardindan Karsan, 5 adet yüzde yüz elektrikli Atak Electric otobüsünü yilin son çeyreginde kente teslim edecek.

- Atak Electric 300 km menzil sunuyor

Tamamen yenilenen ön ve arka yüzüyle dinamik bir tasarim çizgisine sahip olan Atak Electric, ilk bakista LED gündüz farlariyla dikkatleri çekiyor. 230 kW güce sahip Atak Electric'te görev yapan elektrikli motor, 2.400 Nm tork üreterek kullanicisina yüksek performansli sürüs deneyimi sagliyor. BMW tarafindan gelistirilen bes adet 44 kWh bataryalarla toplamda 220 kWh kapasitesi bulunan 8 m sinifindaki Atak Electric, 300 km menziliyle rakiplerinin önüne geçerken alternatif akimli sarj üniteleriyle 5 saatte, hizli sarj üniteleriyle de 3 saatte sarj olabiliyor. Üstelik enerji geri kazanimi saglayan rejeneratif fren sistemi sayesinde bataryalar yüzde 25’e kadar kendi kendini de sarj edebiliyor. 52 kisilik yolcu kapasitesi sunan modelde, 18+4 ve 21+4 katlanir olmak üzere iki farkli koltuk yerlesim seçenegi bulunuyor.
Kaynak: AA