Kahramanmaras'taki Döngel Selalesi Dogal Güzellikleriyle Ziyaretçilerini Agirliyor

Kahramanmaras'in Onikisubat ilçesindeki Döngel Selalesi, yesil tabiatiyla kademeli normallesme sürecinde günübirlik ziyaretçilerden ilgi görüyor.

Kent merkezine 30 kilometre uzakliktaki Döngel Mahallesi'nde yer alan selale, çevresindeki zengin florasiyla ziyaretçilerinde hayranlik uyandiriyor.

Su ve kus sesinin birbirine karistigi Döngel Selalesi, burayi gömeye gelenlere doga yürüyüsü, dagcilik, foto safari gibi çok sayida imkani da beraberinde sunuyor.

Ilçede yasayan Yunus Emre Gök, Döngel Selalesi'nin havasi, dogasi ve huzurlu ortamiyla ziyaretçilerini çektigini söyledi.

Gök, yaz aylarinin gelmesiyle çevre illerden ziyaretçilerin selaleyi görmeye geldigini anlatarak, "Buraya piknik yapmaya, gezmeye, eglenmeye geliyorlar. Buraya genellikle çevre illerden Gaziantep, Adana, Adiyaman, Kayseri gibi illerden geliyorlar." dedi.

Mahalle sakinlerinden Hakan Ertürk de Döngel Selalesi'nin etkileyici bir görselliginin oldugunu ve fotograf meraklilarinin buraya geldigini söyledi.

Akan suyun siriltisinin insanlari selaleye getirdigini anlatan Ertürk, "Yazin buranin çok güzel bir serinligi var. Insanlar serinlige, suyun sesine, yesillige ve çardaklara oturmaya geliyorlar. Buraya Kahramanmaras'in incisi diyebiliriz. Bütün vatandaslarimizin gelmesini, görmesini tavsiye ederim. Döngel Selalesi kus ve suyun sesiyle harika bir güzellik katiyor. Daha hos bir ortam oluyor. Insanlarin ruhunu dinlendiriyor." diye konustu.

Kaynak: AA