GÜNDEM ÖZETI / 12 Haziran 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Yenimahalle Belediyesi Batikent Murat Karayalçin Meydani açilis törenine katilacak.

(Ankara/18.30)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik ve Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk Cumhurbaskanligi Millet Kütüphanesi'nde düzenlenecek "Dünya Çocuk Isçiligi ile Mücadele Günü Paneli"ne katilacak.

(Ankara/10.00)

2- AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, ÖNDER Imam Hatipliler Dernegince hazirlanan "Imam Hatip Önderleri" kitabinin tanitim toplantisina istirak edecek.

(Istanbul/14.30)

EKONOMI

1- Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Ahlat ve Adilcevaz Belediyelerini ziyaret edecek.

- Ahlat-Karahasan-Malazgirt Yolu Açilis Töreni'ne katilacak Karaismailoglu, Malazgirt'te Belediye ve AK Parti Ilçe Baskanligina ziyarette bulunacak.

(Bitlis/11.45-13.00/Mus/15.00/15.30)

DÜNYA DIPLOMASI

1- G7 ülkeleri liderleri, Ingiltere'nin ev sahipligindeki zirvenin ikinci gününde bir araya gelecek.

(Cornwall)

2- Cezayir'de halk erken genel seçim için sandik basina gidecek.

(Cezayir)

GÜNCEL

1- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor.

SPOR

1- 2020 Avrupa Futbol Sampiyonasi'na (EURO 2020) A Grubu'ndaki Galler-Isviçre, B Grubu'ndaki Danimarka-Finlandiya ve Belçika-Rusya maçlariyla devam edilecek.

(Bakü/16.00/Kopenhag/19.00/Saint Petersburg/22.00)

2- A Milli Kadin Voleybol Takimi, Italya'da düzenlenen FIVB Milletler Ligi'ndeki 10. maçinda Japonya ile karsilasacak.

(Rimini/14.00)

3- Macaristan'da düzenlenen Dünya Judo Sampiyonasi'nin yedinci gününde milli sporculardan +100 kiloda Cemal Erdogan mücadele edecek.

(Budapeste)

4- Teniste sezonun ikinci grand slam turnuvasi Fransa Açik'in (Roland Garros) tek kadinlar finalinde Çek Barbora Krejcikova ile Rus Anastasia Pavlyuchenkova karsi karsiya gelecek.

(Paris/16.00)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.
Kaynak: AA