GÜNDEM / 12 Haziran 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Vahdettin Köskü'nde Anadolu Efes Spor Kulübü yönetici, teknik heyet ve sporcularini kabul edecek.

(Istanbul/15.30) (Fotografli-Görüntülü)

2- CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Yenimahalle Belediyesi Batikent Murat Karayalçin Meydani açilis törenine katilacak.

(Ankara/18.30) (Fotografli-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik ve Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk, Cumhurbaskanligi Millet Kütüphanesi'nde düzenlenecek "Dünya Çocuk Isçiligi ile Mücadele Günü Paneli"ne istirak edecek.

(Ankara/10.00) (Fotografli-Görüntülü)

2- AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, ÖNDER Imam Hatipliler Dernegince hazirlanan "Imam Hatip Önderleri" kitabinin tanitim toplantisina katilacak.

(Istanbul/14.30) (Fotografli-Görüntülü)

EKONOMI

1- Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Ahlat ve Adilcevaz Belediyelerini ziyaret edecek. Ahlat-Karahasan-Malazgirt Yolu Açilis Töreni'ne katilacak Karaismailoglu, Malazgirt'te ziyaretlerde bulunacak.

(Bitlis/11.45-13.00/Mus/15.00/15.30) (Fotografli-Görüntülü)

DÜNYA DIPLOMASI

1- G7 ülkeleri liderleri, Ingiltere'nin ev sahipligindeki zirvenin ikinci gününde bir araya gelecek.

(Cornwall) (Fotografli)

2- Cezayir'de halk erken genel seçim için sandik basina gidecek.

(Cezayir) (Fotografli-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor. (Fotografli-Görüntülü)

SPOR

1- 2020 Avrupa Futbol Sampiyonasi'na (EURO 2020) A Grubu'ndaki Galler-Isviçre, B Grubu'ndaki Danimarka-Finlandiya ve Belçika-Rusya maçlariyla devam edilecek.

(Bakü/16.00/Kopenhag/19.00/Saint Petersburg/22.00) (Fotografli)

2- A Milli Kadin Voleybol Takimi, Italya'da düzenlenen FIVB Milletler Ligi'ndeki 10. maçinda Japonya ile karsilasacak.

(Rimini/14.00)

3- Macaristan'da düzenlenen Dünya Judo Sampiyonasi'nin yedinci gününde milli sporculardan +100 kiloda Cemal Erdogan mücadele edecek.

(Budapeste)

4- Teniste sezonun ikinci grand slam turnuvasi Fransa Açik'in (Roland Garros) tek kadinlar finalinde Çek Barbora Krejcikova ile Rus Anastasia Pavlyuchenkova karsi karsiya gelecek.

(Paris/16.00) (Fotografli)

ÖZEL HABER

1- Marmara Denizi'ndeki müsilaj uçakla havadan görüntülendi

- Bursa'dan havalanan uçakla Marmara Denizi üzerinde yapilan uçusta, müsilajin en çok Mudanya, Gemlik Körfezi, Gebze ve çevresi, Istanbul'da Anadolu Yakasi'nin kiyi alanlari ve Adalar civarinda toplandigi görüldü

- Pilot Burak Yürekli:"Müsilaj, Marmara Denizi'nde maalesef hepimizin hoslanmadigi bir problem. Belli bölgelerde yogunlasma var. Daha çok su akintisinin olmadigi, körfez gibi alanlarda birikmeler mevcuttu"

(Büsra Nur Yilmaz/Ali Atmaca/Bursa)

2- ASELSAN için yerlilestirilen mekanizma, yurt disindan siparis topluyor

- Yurt disindan özel lisansla ihraç edilebilen ve ASELSAN'in uzaktan komutali silah sistemleri için yerlilestirilen esnek mermi yolu, Türk savunma sanayisinin yeni ihraç ürünlerinden biri haline geldi

- Anova Ar-Ge Teknolojileri Kurucu Ortagi Dursun Öner:

- "Son zamanlarda özellikle yurt disindan ciddi bir talep olmaya basladi. Avrupa ve Amerika'daki firmalara da ihracata basliyoruz"

- "Hava platformundaki tasarimimiz bitti, özel bir projede kullanilacak. Bunu da kalifiye ederek müsterilerimize sunmaya 2021'den itibaren baslayacagiz"

(Göksel Yildirim/Ankara)

3- Borsadaki sirketlerden ilk çeyrekte 34,4 milyar liralik net kar

- Yeni tip koronavirüs salgininin etkilerinin ölçümlendigi geçen yilin ilk çeyreginden bu yilin ayni dönemine kadar geçen süreçte, BIST 100 altinda islem gören sirketlerin genel olarak süreci firsata çevirdigi ve net karlarini yüzde 128 artirdigi görüldü

- BIST 100 endeksi altinda islem gören ve finansal sonuçlarini yayimlayan sirketlerden 85'i kar, 13'ü zarar açikladi

- Salgin döneminde tedarik sikintisi yasanmasi ile talebin arttigi çelik sektöründe faaliyet gösteren Eregli Demir ve Çelik, ilk çeyrekte 2 milyar 617,7 milyon lira ile en fazla net kar elde eden sirket oldu

- Pegasus uçuslarinin durdugu bu süreçte en fazla zarar yazan sirket olurken, kargo tasimaciligina yönelen THY karini en fazla artiran sirket olarak kayitlara geçti

- Geçen yilin ilk çeyreginde net kar büyüklügü açisindan ilk 10'da olan VakifBank, ASELSAN, Turkcell ve Halk Bankasi listeden çikti, bu sirketlerin yerine Türk Telekom, Ford Otosan, Sise ve Cam Fabrikalari ile Eregli Demir ve Çelik girdi

(Belgin Yakisan Mutlu/Istanbul)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.
Kaynak: AA