Geçirdigi Beyin Kanamasiyla Yataga Mahkum Olan Suriyeli Havin, Yeniden Yürüyebilmenin Hayalini Kuruyor

Agri’da, 3 ay önce geçirdigi beyin kanamasinin ardindan yürüme ve konusma özelligini kaybeden 10 yasindaki Suriyeli Havin Horo’nun ailesi, kizlarinin yeniden sagligina kavusabilmesi için hayirsever vatandaslardan yardim bekliyor.

Geçirdigi Beyin Kanamasiyla Yataga Mahkum Olan Suriyeli Havin, Yeniden Yürüyebilmenin Hayalini Kuruyor
Iddiaya göre, 5 yil önce Suriye’de yasanan baskilardan kaçan ve Agri’ya yerlesen Suriyeli Horo ailesinin çocuklarindan biri olan 10 yasindaki Havin Horo, Arkadaslariyla vakit geçirdikten sonra eve gelip bir süre uyudu. Bas agrisiyla uyanan minik Havin bayilinca aile ambulansi arayarak kizlarini Agri Egitim ve Arastirma Hastanesine götürdü. Burada yapilan kontrollerin ardindan beyin kanamasi geçirdigi tespit edilen minik Havin, Van Bölge Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne sevk edildi. Geçirdigi beyin kanamasina bagli olarak yürüme ve konusma özelligini kaybeden Havin Horo yeniden sagligina kavusmanin hayalini kurarken, maddi imkansizliklar nedeniyle kizlarinin tedavisini yapamayan aile ise hayirseverlerden yardim bekliyor.

“Havin’in tedavisi için 15 günde bir Van’a gidiyoruz”

Kizinin aniden geçirdigi beyin kanmasi nedeniyle yataga mahkum oldugunu ve tedavisi için 15 günde bir Agri’dan Van’a gitmek zorunda oldugunu söyleyen Hayriye Horo, kizlarinin tedavisinin yapilabilmesi için maddi imkanlarinin yetersiz oldugunu söyleyerek, “Arkadaslariyla oynadiktan sonra eve geldi, banyo yapti. Bir seyi yoktu. 1 saat kadar uyudu. Kalktiktan sonra basim agriyor dedi.

Daha sonra kusmaya basladi, kilitlendi sanki. Biz ambulans çagirdik. Hastanede bize dediler ki beyin kanamasi geçirmis, biz buradan Van’a sevk edecegiz. Van’da iki kez ameliyat oldu. Biz Havin’in tedavisi için 15 günde bir Van’a gidiyoruz. Tedavisini orada yapiyorlar. Bizim maddi durumumuz yok. Esim çalismiyor. Bir gün çalisiyorsa bir hafta oturuyor.” Ifadelerine yer verdi.

“Sabaha kadar kizimin basinda bekliyorum”

Kizinin yeniden yürüdügünü ve konusabildigini görmenin hayalini kurdugunu belirten Hayriye Horo, ”Ne yürüyebiliyor, ne konusabiliyor. Her seyinde bana ihtiyaci var. Ben kizimi sirtimda tasiyorum. Onun için her seyi yapiyorum. Bazen ne oldugunu hiç bilmiyor. Sürekli uyuyor. Bazen birden bire sinirlenmeye basliyor. Bize saldirmaya çalisiyor. Sabaha kadar kizimin basinda bekliyorum. Bakmadigimiz zaman çok kötü oluyor. Ben sadece kizimin tedavisinin yapilmasini istiyorum. Baska bir sey istemiyorum. Kizimin tedavisi için hayirseverlerden yardim istiyorum. Allah rizasi için bize yardim edin” seklinde konustu.

Kaynak: İHA