Gaziantep'in Tarihi Ve Turistik Mekanlarinda Kisitlamasiz Cumartesi Yogunlugu

Güneydogu Anadolu Bölgesi'nin önemli turizm merkezlerinden Gaziantep'teki tarihi ve turistik alanlarda hafta sonu yogunlugu yasaniyor.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamindaki kademeli normallesme sürecinde sokaga çikma kisitlamasinin uygulanmadigi ikinci cumartesi gününde kentteki müzeler, turistik alanlar ve tarihi yapilar, hafta sonu tatilini firsat bilen ziyaretçileri agirliyor.

Ziyaretçiler, merkezdeki Panorama 25 Aralik ve Hamam müzeleri ile Bakircilar Çarsisi, Almaci Pazari, Kaleoglu Magarasi gibi birçok tarihi mekanlarda hafta sonu tatillerini degerlendiriyor.

İçel'den gelen Emine Gedikli, yakinligindan dolayi gezmek için Gaziantep'i tercih ettiklerini söyledi.

Kentte birçok kültüre ait yapinin bulundugu dile getiren Gedikli, "Gaziantep birçok uygarliga ev sahipligi yapan bir kent. Normal binalarda bile tarihi doku var. Gelindiginde buranin daha degerli oldugunu görüyorsunuz. Turistik ve tarihi yapilarin birbirine yakin oldugundan her yeri gezebiliyorsunuz." dedi.

Gedikli gezerek, keyifli anlar yasadiklarini kentte herkesin gelmesini istediklerini sözlerine ekledi.

Tarihi Kaleoglu Magarasi'nin isletmecisi Mehmet Kaleoglu ise hafta sonu yogunlugu yasadiklarini belirtti.

Kisitlamalardan dolayi bir süre müsteri kabul edemediklerini animsatan Kaleoglu, normallesmeyle ile yurt içi ve disindan misafirleri agirladiklarini anlatti.

Kaynak: AA