DOSABSIAD Baskani Çevikel Açiklamasi

DOSABSIAD Baskani Nilüfer Çevikel, giyim tekstili sektörünün karsilastigi gümrük engelinin asilmasini çok önemsediklerini belirterek “Çagrilarimizin karsilik bulmasi ile ihracatçimizin eli güçlenecektir” dedi.

DOSABSIAD Baskani Çevikel Açiklamasi
Giyim tekstili sektöründe ihraç ürünlerine yönelik Dâhilde Isleme Rejimi kapsaminda gümrük idarelerinden yillik izin belgesi alimini öngören uygulamayi kaldiran düzenlemede geri adim atilmasini memnuniyetle karsiladiklarini kaydeden Demirtas Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve Is Insanlari Dernegi (DOSABSIAD) Yönetim Kurulu Baskani Nilüfer Çevikel, “Ihracatçimizin yeni rekorlar kirmasi için bu tür adimlarin atilmasi gerekiyor” degerlendirmesini yapti.

Eski sistem devam edecek

Dâhilde Isleme Rejimi’nin ihracatçi firmalarin hammaddeye erisiminde önemli kolayliklar saglayan bir tesvik sistemi oldugunu hatirlatan DOSABSIAD Yönetim Kurulu Baskani Nilüfer Çevikel, “Ticaret Bakanligi Gümrükler Genel Müdürlügü’nün ‘Kumas Cinsi Esyanin Boyanmasi-Dâhilde Isleme Rejimi’ konusunda aldigi karari revize etmesi yönünde israrli taleplerimizi süratle tüm yetkili mercilere ilettik. Yüksek kapasiteli firmalarin, baski ve boya islemi yapacaklari ithal ürünler için Bakanlik tarafindan yillik verilen ‘Dâhilde Isleme Izin Belgesi’ni alarak ihraç edebilmesini saglayan eski sistemin devam etmesi gerektigini vurgulamistik. Taleplerimiz sonuçlanmis ve giyim tekstil ihracatçilarimizin dâhilde isleme izin belgelerinde karsilastigi bu önemli sorun ortadan kalkmistir” diye konustu.

"Ihracatçinin eli güçlendirilmeli"

Her islemden sonra gümrük idarelerinden ‘Dâhilde Isleme Izin Belgesi’ alinmasini gerektiren uygulamanin geçerliligini yitirdiginin altini çizen Çevikel, “Ticaret Bakanligi ve Ihracat Genel Müdürlügü nezdinde yaptigimiz girisimler sonucu sorunun çözüme kavusturulmus olmasi, giyim tekstili sektörü temsilcilerini rahatlatmistir. Sorunun çözülmesi noktasinda gösterdigi yogun çaba için Bursa Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Sayin Ibrahim Burkay’a ayrica tesekkür ediyorum. Bu rahatlama, giyim tekstili ile birlikte birçok sektörün üretim ve ihracat performansina da mutlaka olumlu yansiyacaktir. Benzer sorunlarinin tekrarlanmamasini ve ihracatçimizin küresel pazarlarda elini güçlendirecek adimlarin süratle atilmasini talep ediyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA