Diyarbakir'da AFAD Gönüllülerine Dogada Egitim

Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi (AFAD) tarafindan hayata geçirilen AFAD Gönüllüsü Projesi kapsaminda Diyarbakir’daki gönüllüler dogada bir araya gelerek egitim aldi.

Diyarbakir'da AFAD Gönüllülerine Dogada Egitim
AFAD Diyarbakir Il Müdürlügü bünyesinde destek AFAD gönüllüsü seviyesine yükselen 92 gönüllüden 36’sinin bir araya geldigi egitim etkinliginde gönüllülere, dogada arama kurtarma teknikleri aktarildi.

AFAD gönüllü koordinatörü Ali Ihsan Aslan, dogal ve tarihi güzellikleri olan Diyarbakir’in Çermik’teki Seyhandede Selalesine ulasan ekibin, daha önce Elazig depreminde görev aldigini söyledi.

Aslan, "Yine Çinar ilçesinde UNESCO Dünya Mirasi Geçici Listesindeki Roma Imparatorlugu’un dogudaki son garnizonu olan Zerzevan Kalesine çikmis ve egitimlerimize devam etmistik. Pandemi döneminin baslarinda Silvan ilçemizde maske dagitip sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarini halka anlatmistilar. Ihtiyaç duyulan her yerde bizimle olan gönüllülerimizin her adimi bize gurur veriyor" dedi.

Afet bilinci egitmeni Mehmet Turgut Tayuzak ise "Amacimiz afet ve acil durumlardan etkilenmis her yere, her canliya, devletimizin sefkatli yardim elini AFAD ile uzatmaktir. Egitimlerin yani sira, ekiplerin tanismasi ve kaynasmasi, bir yandan tarihi ve dogal güzellikleri olan ilimize hizmet etmek, bir yandan hayat kurtaran bir kurumun gönüllüsü olmak ve iyiligi yaymak, ayrica ilimizi tanitmak güzel bir duygu. Kendini gönüllülüge adamis canli hayatini kurtarmak için büyük cabalar harcayan her bir arkadasima ayri ayri tesekkür ederim" diye konustu.

Kaynak: İHA