Çocuklar Kukla Araciligiyla Ögrenecek

Zonguldak’ta pandemi sürecinde evde kalan çocuklar için proje yürüten sinif ögretmeni, Türkiye’den 4 Ürdün’den 6 tane ögretmen ile proje gelistirerek, ögrencilerin kukla araciligiyla ögrenmelerini saglayan proje gelistirdi.

Çocuklar Kukla Araciligiyla Ögrenecek
Zonguldak’in Alapli ilçesi Asagidag Ilkokulu’nda görev yapan Mine Yilmazer ve ögrencileri, korona virüs pandemisinde evde kalan ögrenciler için kuklalar araciligiyla eglenerek ögrenmeleri saglanmasi amaciyla My Doll Is My Friend-Puppet and Puppet Theater proje gerçeklestirildi.

Sinif ögretmeni Mine Yilmazer’in kurucu ortak olarak yürüttügü My Doll Is My Friend-Puppet and Puppet Theater projesinde 4 tane Türkiye ‘den 6 tane Ürdün’den ögretmen ve ögrencileri birlikte çalisti. Mart ayinda baslayan proje 4 ay sürdü.

Proje hakkinda bilgi veren sinif ögretmeni Mine Yilmazer, "Uzaktan egitimle devam ettigimiz egitim-ögretim ortaminda ,bu proje bize ilaç gibi geldi. Özellikle ilk okuma yazma etkinlikleri ve matematik etkinliklerinin eglenilerek ögrenilmesi beni, ögrencilerimi ve velilerimi çok mutlu etti" dedi.

Kaynak: İHA