Baskan Tarhan, Rus Basinina Mezitli'yi Anlatti

Mezitli Belediye Baskani Neset Tarhan, Türkiye’ye yurt disindan gelenlerin de en fazla tercih ettigi kentlerden birisi haline gelen Mezitli ilçesine yabanci ilgisini ve kenti cazibe merkezi haline getiren avantajlari Rus basinina anlatti.

Baskan Tarhan, Rus Basinina Mezitli'yi Anlatti
İçel’in merkez ilçe Mezitli Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, turizm cenneti olarak bilinen yerleri de geride birakarak Türkiye’nin en hizli büyüyen kenti olan Mezitli’ye ilgi her geçen gün artiyor. Mezitli Belediye Baskani Neset Tarhan, yurt disindan gelenlerin de en fazla tercih ettigi kentlerden birisi olan Mezitli’ye yabanci ilgisi ve kenti cazibe merkezi haline getiren avantajlar hakkinda Rus basininda yayinlanmasi amaciyla bir söylesi gerçeklestirdi. ArbatHomes Uluslararasi Gayrimenkul Sirketi kurucusu da olan Asim Bastug tarafindan gerçeklestirilen söyleside, İçel’in ve Mezitli’nin ulasimdan konaklama imkanlarina kadar çok genis kapsamda sorulara yanit veren Baskan Tarhan, turizmin gelismesi adina yapilmasi gereken yatirimlari da anlatti.

Çukurova Havalimaninin henüz faaliyete geçememesi, ulasimda yasanan sikintilar, turizm alaninda kamu ve özel yatirimlarin programli sekilde gelistirilememesi gibi dezavantajlari aktaran Tarhan, İçel’in güzel denizinin ve plajlarinin ilgiyi artirdigini söyledi.



“Ödüllerle tüm dikkatleri üzerine çekti”

Mezitli’nin cazibe merkezi olmasi konusunda Mezitli Belediyesi olarak hayata geçirdikleri projeleri anlatan Tarhan, “Mezitli’de gerçeklestirdigimiz yatirim ve projelerle kentin taninirligini artirmak istedik. Özellikle kadinlar, çocuklar, dezavantajli gruplar ve saglik alaninda gerçeklestirdigimiz projelerle ulusal ve uluslararasi arenada çok sayida ödülün sahibi olduk ve bu, Mezitli’nin dünyanin en uzak noktalarinda dahi taninirligini sagladi. Çin’de Kentsel Inavasyon, Fransa’da ise Milan Pakti ödüllerinde sampiyonluk kazanarak tüm dikkatleri üzerine çekmeyi basardi” diye konustu.



“Projelerimiz Mezitli’ye ilgiyi artirdi”

Bu taninirligi avantaja dönüstürmek adina girisimlerde bulunduklarinin da altini çizen Tarhan, “Öncelikle kentimizi cazibe merkezi haline getirecek tarihi ve dogal zenginliklerimizi öne çikardik. 3 bin yillik tarihi bulunan Soli Pompeiopolis Antik Kentinin daha sik ziyaret edilebilmesi ve çevresinde sosyal bir yasam olusmasi amaciyla Sütunlu Caddemizde düzenleme yaptik. Bu projemiz Tarihi Kentler Birligi tarafindan ödül aldi. Yine ayni bölgede bulunan dünyanin en büyük filozoflarindan, astronomi biliminin kurucusu, sair, matematikçi Aratos’un anit mezarinin gün yüzüne çikarilmasini sagladik. Mezitli Belediyesinin öncülügünde gerçeklestirilen kazilar tamamlandiginda ülkemizin en çok ziyaret edilen yerlerinden birisi olacagini düsünüyoruz. Bununla da yetinmedik; insasi cumhuriyetimizle yasit olan Tas Mektep’i çürümekten kurtararak yeniden egitime ve sosyal yasama kazandirdik. Mezitli Sanat Çarsisini açarak içerisinde bulunan 28 dükkanda büyük bölümü sanatsal degeri olan ürünlerin vatandaslarimizla bulusmasini sagladik. Örgülü Sokak, Amfitiyatro, Kültür Merkezi, Sanat Duraklari gibi sayisiz projemizle Mezitli’de yasayan tüm vatandaslarimizin mutlulugu için her türlü çalismayi gerçeklestirdik. Mezitlililer mutlu olunca bu kente olan ilgiyi artirdi. Sadece yabanci konuklarimiz degil, diger il ve ilçelerden yogun sekilde yasamak için Mezitli tercih edilmeye baslandi. Bu durum bizleri son derece mutlu etmektedir” dedi.

Kaynak: İHA