Baskan Güler'e Ilçelerde Sevgi Seli

Ordu Büyüksehir Belediyesi tarafindan Ünye, Ikizce ve Çaybasi ilçelerinde çevre düzenlemesi ve restorasyonu tamamlanan üç proje düzenlenen törenlerle ibadete ve ziyarete açildi. Açilislar için ilçeleri ziyaret eden Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler, gittigi her ilçede coskuyla karsilandi.

Baskan Güler'e Ilçelerde Sevgi Seli
Ordu Büyüksehir Belediyesi tarihi degerleri gelecek nesillere aktarmak için önemli yatirimlari hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Ordu’nun Çaybasi ilçesinde bulunan ve 1867 insa edilen tarihi Çayir Camii, Ikizce ilçesinde 1560-1600 yillari arasinda tamamen ahsap kullanilarak insa edilen tarihi Laleli Camii ve Ünye ilçesinde bulunan Seyh-ül Müderris’in Taslizade Yusuf Bahri Efendi’nin Kabri ve Haziresinde bulunan 7 adet kabir Ordu Büyüksehir Belediyesi tarafindan baslatilan çalismalar kapsaminda çevre düzenlemeleri yapilarak restore edildi.

Ordu Valiligi’nin de katkida bulundugu çalismalarla restore edilen ve çevre düzenlemeleri yapilan 3 proje için açilis törenleri düzenledi.

Bu kapsamda ilk tören Ünye ilçesinde Seyh-ül Müderris’in Taslizade Yusuf Bahri Efendi’nin Kabri ve Haziresinde bulunan 7 adet kabrin bulundugu alanda Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler’in katilimlari ile gerçeklestirildi.

Açilista büyük ilgi ile karsilanan Baskan Güler, açilisin ardindan beraberindekiler birlikte Osmanli Devleti padisahlarindan Sultan II. Abdülhamid Han’in kadim dostu Taslizade Seyh’ül Müderris’in Yusuf Bahri Efendinin kabrini ziyaret ederek dua etti.

Tarihi camiye Büyüksehir dokunusu

Ünye’de yapilan açilisin ardindan bir sonraki durak Ikizce ilçesi oldu. Ilçe girisinde Ikizceli vatandaslarin sevgi seli ile karsilanan Baskan Güler, burada vatandaslarla sohbet etti. Karsilamanin ardindan tören alanina geçen Baskan Güler, 1560-1600 yillari arasinda tamamen ahsap kullanilarak insa edilen tarihi Ikizce Laleli Camii’nin restorasyonunu ve çevre düzenlemesinin açilisini gerçeklestirdi. Yapilan çalismalarla modern bir kimlik kazanan ve gelecek nesillere aktarilacak olan Laleli Cami yapilan dualarin ve kurdele kesiminin ardindan ibadete açildi.

Açilis arasinda nikah kiydi

Açilis programlarinin son adresi ise Çaybasi ilçesiydi. Baskan Güler, Çaybasi ilçesinde de vatandaslarin büyük ilgisi ile karsilasti. Burada vatandaslarin masalarina konuk olan Baskan Güler, ayrica dünya evine giren Derya ile Hasan Yasin çiftinin de nikahini kiydi.

Tarihi Camii aslina uygun restore edildi

Daha sonra sehir merkezinden ayrilan Baskan Güler, Çaybasi ilçesinde 1867 yilinda tamamen ahsap kullanilarak imal edilen tarihi Çayir Camii ve mektep binasinin açilis programina katildi.

Aslina uygun restore edilerek çevre düzenlemesi yapilan ve tüm ahsap sistemi korunan tarihi camii burada düzenlenen törenle yeniden ibadete açildi.

Ünye, Ikizce ve Çaybasi ilçelerinde düzenlenen açilis programlarina Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler’in yani sira AK Parti Ordu Milletvekili Senel Yediyildiz, Ilçe Belediye Baskanlari, daire baskanlari, STK temsilcileri ve çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: İHA