Artan Covid-19 Vakalari Moskova'da 9 Günlük Tatil Ilan Ettirdi

Moskova Belediye Baskani Sergey Sobyanin, baskentte Covid-19 vakalarinin artmasi nedeniyle 4 günlük genel tatil ilan edildigini, hafta sonu tatillerinin de eklenmesiyle sonrasi toplam tatil süresinin 9 gün olacagini duyurdu.

Artan Covid-19 Vakalari Moskova'da 9 Günlük Tatil Ilan Ettirdi
Rusya’da son zamanlarda artan Covid-19 vakalarindan sonra Moskova yönetiminden acil tedbir kararlari alindi. Moskova Belediye Baskani Sergey Sobyanin yaptigi açiklamada, baskentte korona virüs vakalarinda artis gözlendigini isaret ederek 15 Haziran ile 19 Haziran arasinda genel tatil ilan edildigini bildirdi. Son haftada görülen vakalarin geçtigimiz yil zirveye ulasan vaka sayilarina yaklastigini söyleyen Sobyanin, özellikle doktorlarda, genç ve orta yas kategorisindeki hastalarda da vakalarin arttigini belirtti.

Kentte faaliyet gösteren firmalarin en az yüzde 30’una uzaktan çalisma yöntemini tavsiye ettiklerini vurgulayan Sobyanin, asi olan 65 yas üstü kisilerin ve isçilerin de bu uygulamaya tabi tutulmasini istediklerini söyledi.



Sobyanin, 15 Haziran’da baslayan genel tatil ile hafta sonu tatillerinin birlestirilmesi sonrasi toplam tatil süresinin 9 gün olacagini ifade etti.

Kaynak: İHA