Ankara Polisi Suç Örgütüne 'Ayar' Verdi

Ankara polisi agir hasarli araçlarin motor ve sasi numaralarini, yurt disindan getirdikleri lüks otomobillere kopyalayarak piyasaya sürdügü belirlenen bir sebekeye yönelik "22 ayar" isimli operasyon düzenledi. Operasyonda gözaltina alinan 6 süpheliden 2’si tutuklandi.

Ankara Polisi Suç Örgütüne 'Ayar' Verdi
Ankara Emniyet Müdürlügü Asayis Subesi Oto Hirsizlik Büro Amirligi ekiplerinin yaptiklari çalismalarda, bir suç örgütünün yurt disindan Türkiye’ye usulsüz sekilde araç getirip sattigini belirledi.

Polis ekiplerinin 3 aylik teknik ve fiziki takibin ardindan liderligini kuyumculuk yapan 2 kardesin yaptigi suç örgütü üyelerine yönelik Ankara merkezli 3 ilde "22 ayar" ismi verilen operasyon gerçeklestirildi.

Düzenlenen operasyonda, kuyumcu kardesler Cemal Ö. ile Ömer Ö. ile birlikte C. Ö., B. Y., B. A. ve R. D de gözaltina alindi. Süphelilerin yurtdisindan getirdikleri 22 araca ise el konuldu.

Zanlilarin, Edirne’den Türkiye’ye soktuklari otomobilleri, agir hasarli araçlarin motor ve sasi numaralariyla degistirip sattiklari tespit edildi. Suç örgütü üyelerinin 22 lüks otomobilin satisindan yüklü miktarda kazanç elde ettikleri belirlendi.

Polis sorgusunun ardindan adliyeye sevk edilen zanlilardan kuyumcu kardesler Cemal Ö. ile Ömer Ö. tutuklanirken, C. Ö., B. Y., B. A. ve R. D. adli kontrol sartiyla serbest birakildi.
Kaynak: İHA