AFAD Farkindalik Egitim Çadiri Kuruldu

Içisleri Bakanliginca 2021 yilinin "Afet Egitim Yili" ilan edilmesi nedeniyle egitim faaliyetleri kapsaminda Cumhuriyet Meydanina AFAD Farkindalik Egitim Çadiri kuruldu.

AFAD Farkindalik Egitim Çadiri Kuruldu
Vali Bilal Sentürk, Vali Yardimcisi Rahmi Köse ile birlikte ‘Afet Egitim Yili Faaliyetleri’ kapsaminda olusturulan AFAD Farkindalik Egitim Çadiri’ni ziyaret ederek, Il Afet ve Acil Durum Müdür Vekili Irfan Demirçelik’ten faaliyetler hakkinda bilgi aldi.

Il Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlügünce, kamuoyunda afetlere karsi farkindalik olusturmak üzere kurulan çadirda incelemede bulunan Vali Sentürk, "Içisleri Bakanliginca 2021 Yilinin "Türkiye Afet Egitim Yili" olarak ilan edilmesi nedeniyle ilimizde de "Afet Egitim Seferberligi" baslatilmistir. AFAD Il Müdürlügü koordinasyonunda ilgili kurum ve kuruluslarin isbirliginde ülkemiz genelinde oldugu gibi ilimizde de afet egitimleri verilmektedir. Bu kapsamda, toplumda afetlere karsi farkindalik olusturmak üzere kurulan çadirda da vatandaslarimiza bilinçlendirme yapiliyor. Olasi bir afet aninda toplumun bilinçli olarak nasil hareket etmesi gerektigi can ve mal kayiplarinin en az seviyede yasanmasi açisindan çok önemlidir. Allah afet göstermesin" dedi.

AFAD kurtarma aracini ve ekipmanlarini da inceleyen Vali Sentürk, alanda hazir bulunan gönüllü sivil toplum kuruluslarinin üyeleriyle ve egitim çadirini gezen ögrencilerle bir süre sohbet etti.

"Afet Risklerine Karsi Hep Birlikte" sloganiyla, hafta içi her gün 09.30-18.00 saatlerinde ziyarete açik olan Afet Egitim Çadirinda vatandaslara, Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü personeli, AFAD Gönüllüleri ve Gönüllü Sivil Toplum Kuruluslari üyeleri tarafindan afet farkindalik egitimleri, gönüllülük sistemi bilgilendirmeleri, sinevizyon gösterileri ve tanitim faaliyetleri gerçeklestirilecek.
Kaynak: İHA