Yalova'da Depreme Karsi 'Hayati Sabitliyoruz Projesi' Uygulaniyor

Deprem kusaginda bulunan Yalova'da muhtemel bir depremde ev esyalarindan kaynakli ölüm ve yaralanmalarin önüne geçmek için, merkeze bagli 43 köyde "Hayati Sabitliyoruz Projesi" baslatildi.

Il Özel Idaresi tarafindan uygulamaya konulan proje ile kentte, olasi bir depremin etkisiyle ev esyalarinin neden olabilecegi ölüm ve yaralanmalarin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Projenin uygulandigi köylerden Ortaburun'a giden 3 kisilik ekip, ev esyalarini duvar ve kolanlara sabitledi.

Çalismalari takip eden Il Genel Meclisi Baskani Hasan Soygüzel, gazetecilere yaptigi açiklamada, Türkiye'nin bir deprem ülkesi oldugunu hatirlatti.

Yalova'nin da geçmiste çok aci tecrübeler edinen illerden oldugunu belirten Soygüzel, "Biz 1999 Marmara Depremini yasadik. Depremlerde ölüm ve yaralanmalarin önemli bir bölümü yapisal olmayan nedenler dedigimiz nedenlerden gerçeklesiyor. Evde bulunan esyalarin devrilmesi sonucu bu esyalarin altinda kalarak can veren veya yaralanan vatandaslarimiz oluyor." diye konustu.

Uzmanlarin sik sik ev esyalarinin sabitlenmesi gerektigiyle ilgili uyarilar yaptigini animsatan Soygüzel, söyle konustu:

"Biz de bu uyarilardan hareketle vatandaslarimizin bilinç ve farkindaligini arttirmak amaciyla 'evinize gelerek esyalarinizi sabitleyelim' düsüncesinden hareketle 'Hayati Sabitliyoruz' adiyla bir proje baslattik. Proje kapsaminda Yalova Il Özel Idaresinin görev ve sorumluluk alaninda bulunan 22 köy öncelikli olmak üzere ilimizdeki 43 köyde projeyi yayginlastirarak, köylerimizde tek tek vatandaslarimizi evlerinde ziyaret ederek, teknik ekiplerimizle evde bulunan gardirop, dolap, televizyon, beyaz esya gibi esyalari sabitleyerek özellikle depremlerde yapisal olmayan nedenlerle meydana gelecek kazalarin önüne geçmeye çalisiyoruz."

Il Özel Idaresine tesekkür eden Ortaburun Köyü Muhtari Salih Erdinç ise deprem bölgesinde bulunmalari nedeniyle çalismanin çok faydali oldugunu söyledi.

Köylülerden Sultan Erdinç de tehlike arz eden gardirobu sabitledikleri için ekiplere tesekkür etti.

Kaynak: AA