VIOP'ta Endeks Kontrati Güne Yükselisle Basladi

Borsa Istanbul Vadeli Islem ve Opsiyon Piyasasi'nda (VIOP) haziran vadeli BIST 30 endeksine dayali kontrat, güne yükselisle baslamasinin ardindan 1.577 puanda dengelendi.

Haziran vadeli endeks kontrati, en yüksek 1.578,25 puani görmesinin ardindan önceki normal seans kapanisinin yüzde 0,2 üzerinde 1.577,00 seviyesinden islem görüyor.

Dün alicili bir seyir izleyen endeks kontrati, normal seansi önceki kapanisa göre yüzde 0,4 artisla 1.574,00 puandan tamamladi. Endeks kontrati, aksam seansinda ise yatay seyretti.

Analistler, dün ABD'de açiklanan enflasyon verisi ile Avrupa Merkez Bankasi'nin (ECB) politika faizi ve varlik alimlarinda degisiklige gitmemesi sonrasi küresel pay piyasalarinda enflasyonunun geçici olabilecegine yönelik fiyatlamalarin öne çiktigini bildirdi.

ABD Baskani Joe Biden'in, Avrupa turundan gelecek haber akisinin gündemin odaginda bulundugunu belirten analistler, bugünün veri takviminde, yurt içinde sanayi üretimi endeksi ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi'nin Piyasa Katilimcilari Anketi, yurt disinda ise ABD'de açiklanacak tüketici güven endeksinin öne çiktigini kaydetti.

Analistler, teknik açidan endeks kontratinda 1.525 puanin destek, 1.580 ve 1.591 seviyelerinin direnç konumunda oldugunu söyledi.

AA Finans'in gerçeklestirdigi ankete katilan ekonomistler, takvim etkisinden arindirilmis sanayi üretim endeksinin nisanda bir önceki yilin ayni dönemine göre yüzde 63,5 artmasini bekliyor. Arindirilmis sanayi üretimi endeksi martta yillik yüzde 16,6 ve aylik yüzde 0,7 artis göstermisti. Arindirilmamis sanayi üretim endeksi de yillik yüzde 19,9 yükselmisti.

Kaynak: AA