Ulastirma Ve Altyapi Bakani Karaismailoglu Balikesir'de

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Balikesir’in Ayvalik ilçesinde yasanan firtina felaketi sonrasinda balikçi ve gezi teknelerinin sahipleri ile bir araya geldi. Karaismailoglu, meydana gelen siddetli firtinada zarar gören balikçi ve gezi teknelerinin sahiplerine yardimlarinin sürecegini bildirdi.

Ulastirma Ve Altyapi Bakani Karaismailoglu Balikesir'de
Edremit Koca Seyit Havalimanina uçak ile gelen Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu daha sonra buradan karayolu ile Ayvalik’in Altinova sahil mahallesine geçti. Burada yasanan firtina nedeniyle zarar gören köprü insaatini inceleyen Bakan Karaismailoglu Altinova Su Ürünleri Kooperatifinde balikçilar ve gezi teknesi sahipleri ile bir araya geldi. Karaismailoglu daha sonra Ayvalik merkezde firtinada batan gezi teknelerinin bulundugu alana geldi ve bölgeyi inceleyerek yetkililerden bilgi aldi.

Ayvalik Cumhuriyet Meydaninda gazetecilere açiklamada bulunan Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu “Su anda Ayvalik’tayiz. 21 Mayis Cuma günü Ayvalik önemli bir afet yasadi. Yogun firtina nedeniyle buradaki balikçi teknelerimiz, gezi teknelerimiz olsun, deniz yapilarinda çok önemli sikintilar yasandi. Devlet olarak ilk günden itibaren Ayvalik gündemimizde. Insallah afeti en az hasarla ve eski hasarlari unutturarak çözmek için büyük bir çaba sarf ediyoruz. Ilk günlerde can suyu olarak önemli bir miktarda yardim yapildi. Bu adimlar devam edecek insallah. Hem balikçi teknelerimiz, hem gezi teknelerimiz açisindan. Önce Altinova’daki balikçi kardeslerimiz ile birlikte olduk, simdi de Ayvalik merkezdeyiz. Insallah buralari projelendirip Ayvalik’a yakisir bir sekilde projelendirdikten sonra buraya modern balikçi barinaklari ve gezi teknelerinin modern sartlarda baglanmalarin ve onlarin faaliyetlerini saglayacak önemli projelerin çalismalarin baslandi. Projeleri kisa sürede tamamladiktan sonra yatirim programina alip, en kisa zamanda bunlari yerinde uygulamak için büyük bir çaba sarf edecegiz.

Ulastirma ve Altyapi Bakanligi olarak son 19 yildir Türkiye genelinde yaptigimiz büyük ulastirma alt yapi yatirimlarinda, ne kadar büyük projelerin üstesinden geldiysek, Ayvalik’ta da buradaki deniz yapilari konusunda da çok önemli gelismelerin olacagindan hiç kimsenin süphesi olmasin. Elbirligi ile, Büyüküsehir belediye baskanimiz, belediye baskanlarimiz, milletvekillerimiz, ilçe baskanlarimiz ile birlikte el birligi ile bir ekip olarak Ayvalik’in ve devaminda Balikesir gelecegi için önemli adimlar atacagiz” dedi.

Karaismailoglu daha sonra Ayvalik çarsisinda esnaf ziyaretlerinde bulundu. Bakan Karaismailoglu son olarak Ayvalik AK Parti Ilçe Binasini ziyaret ederek partililer ile bir araya geldi. Karaismailoglu’na ziyaretlerinde Balikesir Valisi Hasan Sildak, AK Parti Milletvekilleri Adil Çelik, Pakize Mutlu Aydemir, Belgin Uygur ve Mustafa Canbey, Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Yasin Sagay, Ayvalik Kaymakami Gökhan Görgülüarslan, Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin, AK Parti Il Baskani Ekrem Basaran ile kurum müdürleri eslik etti.

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu daha sonra Balikesir bölgesindeki diger programlarina katilmak üzere ilçeden ayrildi.
Kaynak: İHA