Tatilcilerin Ordu'daki Ugrak Noktasi Açiklamasi 'Çikolata Kafe'

Ordu’nun turizmine ve ekonomisine katki sunmak amaciyla Gülyali ilçesinde Ordu Büyüksehir Belediyesi tarafindan hayata geçirilen Çikolata Kafe, Karadeniz turu yapan tur otobüslerinin ve turistlerin ugrak noktasi oldu.

Tatilcilerin Ordu'daki Ugrak Noktasi Açiklamasi 'Çikolata Kafe'
Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatlari ile yapimi tamamlanan ve ürettigi yöresel ürünlerle farkini ortaya koyan kafe, Ordu turizmine katki sunmaya devam ediyor. Büyüksehir Belediyesi istiraki ORTAR A.S tarafindan isletilen çikolata kafeye gelen yerli ve yabanci turistler Ordu’ya özgü 50’den fazla çikolata çesidinden satin alma imkani buluyor.

Ordu’nun turizmine ve ekonomisine katki sunmak amaciyla Gülyali ilçesinde Ordu Büyüksehir Belediyesi tarafindan hayata geçirilen Çikolata Park’ta, çikolata üretimi ve satisinin uzun süredir devam ettigini vurgulayan ORTAR A.S. Genel Müdürü Sancar Eser, “Büyüksehir Belediye Baskanimiz Dr. Mehmet Hilmi Güler’in çok önem verdigi bu projeyi ORTAR A.S olarak büyük bir titizlikle yürütüyoruz. Geçtigimiz yil hizmete aldigimiz Çikolata Park’a ilgiyi daha fazla artirmak amaciyla tur sirketleri ile görüsme gerçeklestirmistik. Yaptigimiz görüsmeler neticesinde Karadeniz turuna çikan her tur otobüsü mutlaka buraya ugrayacak. Hem yöresel tatlarimizi tanitacak hem de ilimize döviz girdisi saglamis olacagiz. Bugün bu kapsam da ilk tur otobüslerini Çikolata Park’ta agirliyoruz” dedi.

Çikolata Atölyesi’nde üretimi yapilan çikolataya, kentteki Kurul Kalesi’nde 2016 yilinda yapilan arkeolojik kazida 2 bin 100 yillik heykeli bulunan, mitolojide "Ana Tanriça" olarak anilan Kybele’nin adi verildi.

Tamamen Kybele ve Ordu konseptli üretilen çikolatalar, findik, bal, kokulu üzüm, mavi yemis, isirgan gibi Ordu’da bulunan sebze ve meyvelerden yapiliyor. Kurum ve kisisel workshoplarla Çikolata Kafe’de, kendi çikolatanizi kendi tercih ettiginiz içeriklerle hazirlama imkani sunuluyor. Denize sifir manzarasiyla 500 metre kare alanda, çikolatanin yapimindaki her asamaya tanik olunuyor.
Kaynak: İHA