Sirameseler Hakki Camii Yenilendi

Osmangazi Belediyesi tarafindan Sirameseler Mahallesi Hakki Camii’nde yapimi tamamlanan abdest alma yeri ile bahçe ve çevre düzenleme çalismalari tamamlanarak hizmete açildi.

Sirameseler Hakki Camii Yenilendi
Osmangazi Belediyesi, ilçedeki mevcut camilere yönelik yürütülen avlu ve çevre düzenlemesi, abdestlik, tuvalet, boya, tadilat ve bakim onarim hizmetlerini ara vermeden sürdürüyor. Cami cemaati ve mahalle sakinlerinin talebi üzerine Sirameseler Mahallesi Hakki Camii’nde baslatilan tuvaletler, abdestlik ve cami avlu ve çevre düzenleme çalismalari tamamlandi. Mayis ayinda baslatilan çalismalar çerçevesinde Hakki Camii’nin bahçesi parke tasla kaplandi. Ayrica 40 metre uzunlugundaki bahçe duvari ve korkuluklar yenilendi. Yapilan çalismalar için 400 bin TL’lik kaynak kullanildi.

Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar, AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Insan Haklari Arastirma Komisyonu Baskani Hakan Çavusoglu, AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kiliç’in yani sira Osmangazi Müftüsü Mehmet Uzun’un dualari esliginde vatandaslarla birlikte hizmetlerin açilisini gerçeklestirdi. Yaptigi konusmada pandemi sürecine ve alinmasi gereken tedbirlere vurgu yapan Baskan Dündar, “Pandemi henüz bitmedi. Bu sebeple temizlik, maske ve mesafe kurallarina uyarak yasantimizi devam ettirmeye alisacagiz” dedi.

Osmangazi Belediyesi olarak bütçe ve imkânlar dahilinde her mahallede bir hizmet ürettiklerini ifade eden Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar, “Sirameseler Hakki Camimizi ziyaret ettigimizde bizden abdestlik, tuvalet ve bahçe düzenlemesi yapmamiz talep edildi. Vatandaslarimizin talebi üzerine baslattigimiz çalismalarimizi tamamladik. Yaptigimiz hizmetlerle, camimize bir güzellik, bir ferahlik geldi. Mahalle sakinleri ve cami cemaatimizin bulusma noktasi oldu. Buradaki bu hizmet ve güzellikler bizlerin de mutluluk sebebi oluyor. Burada oldugu gibi diger mahallelerimizde de pek çok hizmet gerçeklestiriyoruz. Hizmetlerin sonu yok. Bir yandan yapip tamamliyoruz, bir yandan yeni talepleri aliyoruz. Bu bir hizmet yolculugu. Allah, saglik ve sihhat verdigi müddetçe bu hizmetleri sürdürecegiz” dedi.

Açilista konusan AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Insan Haklari Arastirma Komisyonu Baskani Hakan Çavusoglu da, Sirameseler Hakki Camii’ne yaptigi hizmetler için Baskan Dündar’a tesekkür etti. Çavusoglu, “Bizler, her daim hizmet için hareket eden, hizmeti aklindan çikarmayan insanlariz. Çünkü halka hizmet, Hakk’a hizmet düsturunu kendimize siâr edindik. Bu hizmetlerimiz, vatandaslarimiz bizim arkamizda dimdik durdugu sürece devam edecektir. Bu hizmetin de mahalle sâkinlerine hayirli olmasini diliyorum” diye konustu.

Konusmalarin ardindan Osmangazi Ilçe Müftüsü Mehmet Uzun’un yaptigi dua esliginde Sirameseler Hakki Camii abdestlik, tuvalet ve bahçe düzenleme çalismalari cami cemaatinin ve mahalle sakinlerinin kullanimina açildi.
Kaynak: İHA