'Sifir Atik' Agi Genisliyor

Türkiye’de basta kamu kurum kuruluslari olmak üzere üniversite, okul, hastane, alisveris merkezleri gibi nüfusun yogun oldugu yerlerde geri dönüsebilen atiklarin kontrol altina alinmasi için 2018 yilinda baslatilan sifir atik projesinin kapsama alani genisliyor.

'Sifir Atik' Agi Genisliyor
Bursa Büyüksehir Belediyesi, “sifir atik projesinin” bütün alanlara yayilmasi amaciyla öncelikle hane sayisi 300’ün üzerindeki sitelere sifir atik belgesinin alinmasi için Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügü, Bursa Kent Konseyi ve 4 Ilçe Belediyesi ile birlikte hane ve sitelerde sifir atik gönüllüleri hareketi baslatti. Ilk olarak nüfusu 250 bin üzeri olan Osmangazi, Yildirim, Nilüfer ve Inegöl’de hane sayisi 300’ün üzerinde olan yaklasik 50 siteye sifir atik belgesi alinmasi için toplantilara baslandi. Bu toplantilar kapsaminda sitelere konuyla ilgili bilinçlendirme faaliyetleri için görev alacak Bursa Kent Konseyi Sifir Atik Çalisma Grubu gönüllülerinden 30 kisiye egitimler verildi.

Merinos AKKM’de Bursa Büyüksehir Belediyesi, Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügü, Bursa Kent Konseyi ve ilçe belediyelerinde istirakiyle 4 ilçe sinirlari içerisinde bulunan ve hane sayisi 300’ün üzerinde olan site yöneticilerine bilgilendirme yapildi. Toplantinin açilisinda konusan Bursa Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Ahmet Aka, gelecek nesillere saglikli bir ülke birakmak için geri dönüsümün önemine vurgu yapti.

Egitim programinda katilimcilara, sifir atik yönetim sistemi ve sitelerin sifir atik belgesi almasi için yapilmasi gerekenler anlatildi.
Kaynak: İHA