Sehir Tiyatrolari Seçmeleri Yapildi

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi, tarafindan Sehir Tiyatrolari’nda görev alacak sözlesmeli aktör, aktris, dramaturg, ses ve isik tasarimcisi için seçmeler yapildi. Basvuru süreci sonrasi seçmelere katilmaya hak kazanan adaylar yeteneklerini profesyonel jüri önünde sergiledi.

Sehir Tiyatrolari Seçmeleri Yapildi
Sanatin ve sanatçinin her zaman yaninda olan Gaziantep Büyüksehir Belediyesi, Gazi sehirlilere sorarak sehirde en çok istedikleri sanat kültür etkinligini belirlemek için yaptigi anket çalismasinda yüzde 50’den fazla sehir tiyatrosu kurulmasi yönündeki görüs sonrasi kurulan “Sehir Tiyatrosu” için seçmeler yapildi. 24-27 Mayis tarihleri arasinda yapilan seçmelerde 490 aday sahne, san, dans alanlarinda yeteneklerini sergilerken, aktör ve aktris adaylari ayrica sahne-oyunculuk, ses, ritim-dans-hareket alanlarinda yeterlilikleri test edildi. Dramaturg, ses ve isik tasarimcisi için mesleki portfolyo degerlendirmesi-mülakat seklinde yapildi.

Gerçeklesen seçmelerde jüride Mehmet Çevik, Nejat Sener, Aydin Sigali, Doç. Dr. Levent Suner, Ersin Ayhan, Murat Danaci, Serif Sezer Arna, Korhan Basaran, Eray Inal yer aldi.

Bölge halkinin yasam kalitesini yükseltmeye katki saglayacak olan Gaziantep Büyüksehir Belediyesi Sehir Tiyatrosu hem yurt içi hem yurt disi salonlarda da sahne almayi hedefliyor. Agirlikli olarak yeni ve yerli oyunlarin yani sira özel prodüksiyonlarin da yer alacagi Sehir Tiyatrosu’nda birçok sezonu kapsayan repertuvar çalismalari yapilacak. Genel Sanat Yönetmenligi’ni Nejat Sener’in üstlendigi Gaziantep Büyüksehir Belediyesi Sehir Tiyatrosu Haziran ayindan itibaren faaliyete geçecek.
Kaynak: İHA