Rusya, Filistin'deki Ruslarin Tahliyesi Için Kahire'ye 2 Uçak Gönderdi

Rusya, Israil tarafindan Filistin topraklarina gerçeklestirilen saldirilarindan sonra Gazze Seridi’nde bulunan Ruslarin tahliyesi için 2 uçak gönderdi.

Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik 11 günlük saldirilari varilan ateskesle sona ererken Rusya, Gazze Seridi’nde kalan vatandaslari için harekete geçti. Rusya Acil Durumlar Bakanligi’na ait An-148 ve Il-76 tipi uçaklar, Gazze Seridi’ndeki Ruslar için Misir’in baskenti Kahire’ye gönderildi. Daha önce Rus makamlarina geri dönmek için basvuran 112 kisi Gazze Seridi’nden önce Refah Kapisi’ndan geçerek Misir tarafina daha sonra da karayoluyla Kahire’ye ve tahliye uçaklari ile Moskova’ya ulasacak. Rus vatandaslarinin yani sira Ukrayna ve Kazakistan vatandaslarinin bulundugu uçagin ilerleyen saatlerde Moskova’daki Domodedovo Havalimanina inmesi bekleniyor.

Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin savastan sonra Gazze seridindeki Rus vatandaslarinin kurtarilmasi için talimat vermisti. Geçtigimiz Mart ayinda da, 64 kisi Misir üzerinden Rusya’ya getirilmisti. Gazze Seridi’nde 400’e yakin Rus ve Bagimsiz Devletler Toplulugu (BDT) üyesi ülkelerin vatandasi bulunuyor.
Kaynak: İHA