Projeleriyle Suyun Önemine Dikkat Çektiler

Bilecik’in Bozüyük ilçesindeki Arif Nihat Asya Ortaokulu ögrencileri, Bilisim Teknolojileri Ögretmeni Banu Aksu ile birlikte hazirladiklari eTwinning projesi ile suyun önemine dikkat çektiler.

Projeleriyle Suyun Önemine Dikkat Çektiler
Water Is Life eTwinning projesi yürütücüsü Bilecik Bozüyük Arif Nihat Asya Ortaokulu’nda Bilisim Teknolojileri Ögretmeni Banu Aksu, “TheJourney of a Water Drop” adli final ürünü olan kitaplarini Bozüyük Milli Egitim Müdürü Mahmut Demir’e takdim ederek proje hakkinda bilgi verdi. Türkiye’den 10, Portekiz’den 3, Italya’dan 1 ve Azerbeycan’dan 1 ortagi olan ve toplam 170 ögrenci ile yürütülen projenin yürütücüsü Banu Aksu ve ögrencileri yaklasik 4 ay süren “Water Is Life eTwinning Projesi” sürecini final ürünleri ile basarili bir sekilde tamamladilar.

Yaklasik 4 ay süren, ‘Ne kadar az su israf edersek, gelecekte o kadar çok suya sahip oluruz!’ sloganiyla yola çikan, projenin yürütücülügünü Bozüyük Arif Nihat Asya Ortaokulu’nda Bilisim Teknolojileri Ögretmeni Banu Aksu’nun, kuruculugunu Bilecik Ertugrulgazi Ilkokulu sinif ögretmeni Filiz Ayhan ve Portekiz’den sinif ögretmeni Dilia Fernandes’in yaptigi,“Water Is Life” eTwinning projesiyle Bozüyük Arif Nihat Asya Ortaokulu ögrencileri suyun önemine dikkat çektiler.

Proje ile ilgili olarak Ilçe Milli Egitim Müdürü Mahmut Demir’e bilgi veren ögretmen Aksu, “Proje çerçevesinde yürütülen ve ögrencilerin suyun harika bir kaynak oldugunu anlamalari için kati, sivi ve gaz halindeki suyla farkli deneyler yapilmis, su döngüsü gözlemlenmis, su ile ilgili öyküler yazilmis, su ile ilgili meslekler tanitilmistir. Bu sayede ögrenciler, su kitligi yasamamalari için su tasarrufu aliskanliklari kazanmis, suyun bir yasam kaynagi oldugunu ve tüm canlilarin hayatta kalmasi için ona bagimli oldugunun farkina varmislardir.” dedi.

Kaynak: İHA