Pandemi Dönemi Ögrencilere Yaradi

DÜZCE – Korona virüs ile mücadele kapsaminda okullar uzaktan egitime geçince Düzce’de ortaokul ögrencileri evlerinde derslerinden arta kalan zamanlarinda yazdiklari hikayeleri bir araya getirerek kitaplastirdi. Piyasaya çikan kitaplarinin tanitimini yapmak isteyen ögrenciler, imza günün yine okullarinin bahçesinde yaptilar.

Pandemi Dönemi Ögrencilere Yaradi
Korona virüs ile mücadele kapsaminda okullarda yüz yüze egitime ara verildigi dönemde ögrenciler uzaktan egitim ile derslerine devam etti. Ancak Düzce’de Ismetpasa Ortaokulu 6. sinif ögrencileri evlerinde kaldiklari süreyi degerlendirmek için ögretmenleri Aydin Keskin ve Murat Sakarya danismanliginda hikayeler yazmaya basladilar. Daha sonra bu hikayeleri bir araya getiren ögrenciler, “Hepimiz Çok Degerliyiz” isimli kitaplarini piyasaya çikarttilar. Kitaplarini tanitmak için ise imza günü düzenleyen ögrenciler, hem okullarina gelen ziyaretçilerine kitaplarinin tanitimi yaptilar hem de imzaladilar.

Yazdiklari kitap hakkinda bilgiler veren minik yazarlardan Elif Birce Sakarya; “Yazar olmanin çok zorluklari var ama eglenceli. Pandemi dönemi de çok zor geçti. Ögretmenlerimizden destek alamadik. Yine de eglenceli oldu. Bende yardimlasma hakkinda birkaç arkadasin kapanan bir kafenin yeniden açilmasi için yardimlasma çabalarini yazdim” dedi.

6. Sinif ögrencisi Irem Nisa Sogan ise; “Kitap yazmak biraz zor oldu. Düsünmek, yazmak biraz zor ama yine de güzel bir proje çikarttigimizi düsünüyorum. Pandemi biraz zorladi ama yine de projemizi tamamlayabildik. Okuldan ayri kalmamiz biraz etkiledi. Yine de projemiz güzel oldu" ifadelerinde bulundu.

Serra Kazancioglu unutulan degerlerin yeniden hayata geçirilmesi için kitabin çok iyi bir araç oldugunu belirterek; “Kitap çok kolay oldu diyemeyecegim. Herkesin katkisi var. Herkesin el emegi. Bu kitabi yazarken unutulmus degerlerimizi hatirlatmak istiyoruz. Degerlerimiz birler için çok önemli. O degerlerimizi hatirlatmak için bu kitabi yazdik. Ileri de yazar olmak gibi düsüncem ar. Yazmak kolay ama ne hakkinda bilgiler verecegimiz önemli. Yazarlik kolay degil ama çok zor da degil. Pandemi süreci bizi çok etkiledi. Kitabimiz çikmayacak diye çok korktuk. Çikmasi bizim için çok güzel oldu. Burada kitabimizi insanlarin almasi, bize destek vermesi bizi çok mutlu ediyor” diye konustu.

Kitap almak isteyenler ise kurulan standa yogun ilgi gösterirken, ögrenciler kitabi tek tek imzalayarak sahiplerine verdiler. Her yil bir kitap çikartma hedefiyle çalisan Ismetpasa Ortaokulu ögretmenleri ve yöneticileri ise bu sene piyasaya çikarttiklari 6. kitap ile kitap serisini de devam ettirdiler.
Kaynak: İHA