Nijeryali Müslüman Örgütlerden Filistinlilerin Haklarinin Korunmasi Çagrisi

Nijerya'da faaliyet gösteren Müslüman örgütler, Israil'in saldirilarina tepki göstererek Filistinlilerin haklarinin korunmasi çagrisi yapti.

Müslüman örgüt temsilcileri, ortak basin toplantisi düzenleyerek Birlesmis Milletler (BM) ve tüm insanlari Filistinlilerin haklarini korumaya davet etti.

Uluslararasi Müslüman Farkindalik Örgütü Baskani Waheed Atoyebi, yaptigi açiklamada, masum Filistinlilerin sebepsiz yere öldürülmesinin, mülklerinin yok edilmesinin ve Israil hükümetinin yasa disi isgalinin durdurulmasi gerektigini belirtti.

Filistinlilere karsi düzenlenen saldirilarin endise verici oldugunun altini çizen Atoyebi, "Nijeryalilar, Filistin'deki Israil isgal güçleri tarafindan insan haklari ve uluslararasi yasalarin açik ihlaline karsi." ifadesini kullandi.

Müslüman Haklar Örgütü Baskani Azeez Adenle de Israil'in 1993 Oslo Baris Anlasmasi'na bagli kalmasi durumunda, önerilen iki devletli çözümün Israil-Filistin çatismasini sona erdirmenin en iyi yolu olacagini söyledi.

Filistin'e ait topraklarin Israilli yerlesimciler tarafindan kademeli olarak isgal edildigini dile getiren Adenle, "Sahada olana göre iki devletli bir çözüme sahip olmak kesinlikle imkansiz olacak." dedi.

Adenle, Filistinlilerin haklarinin korunmasi için uluslararasi örgütlere müdahale etme çagrisinda bulundu.

Ramazan ayinin basladigi 13 Nisan'dan bu yana Mescid-i Aksa ve çevresi ile isgal altindaki Dogu Kudüs'ün Seyh Cerrah Mahallesi'nde Israil polisinin saldirilari nedeniyle ciddi bir gerilim yasaniyor.

Kaynak: AA