Nafaka Magdurlari Ankara'da

Istanbul’dan Ankara’ya yürüyen süresiz nafaka magdurlarinin yürüyüsü Ankara Göksu parkinda son buldu.

Nafaka Magdurlari Ankara'da
Süresiz nafaka magdurlarinin bulundugu grup adina yapilan açiklamada “Süresiz nafaka zulmü kaldirilmali, TMK’daki nafaka hükümleri Atatürk döneminde yapilan ve 1988 yilina kadar geçerli olan sekline getirilmelidir” denildi.

Bosanma davalari uzun sürüyor

Süresiz Nafaka Magdurlari Kurucu Baskani Ilhan Ergincan, “ Bu yürüyüsteki amacimiz aile konusundaki sorunlari kamuoyuna duyurmak. Süresiz nafakayla ilgili sorunlar var o da söyle ki, 10 gün evli kaliyorsunuz 5 yil 10 yil süresiz nafaka ödemek zorunda kaliyorsunuz. Bu nafaka kadin evlenmeden bitmiyor. Onun ortadan kalkmasi için kadinin resmi olarak evlenmesi, 3 bin 800’ün üzerinde maas almasi gerekiyor ve kadinin haysiyetsiz yasam sürmesi gerekiyor. Bunun ispati da bize kaliyor bu kez de eger bunun ispatini yaparsak kadinin özel hayatini ihlal suçundan hapis cezasiyla karsilasiyoruz. Bosanma davalari uzun sürüyor. Su anda 19 yil süren bir dava mevcut. Bu yüzden kimse yeni bir hayat kuramiyor” dedi.

Nafaka ve bosanma magduru vatandaslar çocuklarini göremediklerini, mahkeme süresinin uzamasindan dolayi yasadiklari maddi manevi sikintilari 10 gündür yaptiklari yürüyüsle kamuoyuna ve yetkililere magduriyetlerini duyurmak istediklerini açikladilar.
Kaynak: İHA