Müsilaj Için MBB Harekete Geçti

Marmara Bölgesi belediyelerinin üye oldugu Marmara Belediyeler Birligi (MBB) ile Çevre ve Sehircilik Bakanligi müsilaj sorununu çözmek için birlikte harekete geçti. Ayrica Müsilaj ve Marmara Denizi, Ekim ayinda yapilacak Marmara Urban Forum’da da masaya yatirilacak.

Müsilaj Için MBB Harekete Geçti


Son günlerde Marmara Denizi’nin kabusu haline gelen müsilaj sorununun çözülmesi için Çevre ve Sehircilik Bakanligi “Marmara Hepimizin” slogani ile bir çalisma baslatti. Marmara bölgesindeki üye belediyelerin olusturdugu birlik olan Marmara Belediyeler Birligi (MBB), Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum’un önderliginde üye belediyeleri bir araya getirerek, ortak karar alinmasi hususunda gerekli adimlari atti. Geçtigimiz günlerde Kocaeli’nde Bakan Murat Kurum, Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani ve Marmara Belediyeler Birligi Baskani Tahir Büyükakin, Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu, Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Tekirdag Büyüksehir Belediye Baskani Kadir Albayrak, Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz, Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, Çanakkale Belediye Baskani Ülgür Gökhan, Yalova Belediye Baskani Mustafa Tutuk, Edirne Belediye Baskani Recep Gürkan, Bagcilar Belediye Baskani Lokman Çagirici, Büyükçekmece Belediye Baskani Hasan Akgün ve Gelibolu Belediye Baskani M. Mustafa Özacar MBB’nin organizasyonunda bir araya gelerek, Marmara Denizi Koruma Eylem Plani’na destek verdiler.

Toplanti sonrasi Çevre ve Sehircilik Bakanligi himayesinde ve Marmara Belediyeler Birligi öncülügünde “Marmara Hepimizin” slogani ile temizlik çalismasi baslatildi. Birlik üyesi ve Marmara’ya kiyisi olan belediyelerin baskanlari da projeye destek verdi. Ayrica Ekim ayinda çevrimiçi olarak gerçeklesecek olan Marmara Urban Forum’un önemli konusu Marmara Denizi olacak.

Marmara Denizi koruma alani ilan edilecek

Bakan Murat Kurum resmi hesabindan “Katilimci bir anlayisla, tüm asamalarini seffaf olarak gerçeklestirdigimiz Marmara Denizi Koruma Eylem Planimizi Marmara Belediyeler Birligimizle birlikte Bakanliklarimiz, TBMM Çevre Komisyonumuz, Valilerimiz, Belediye Baskanlarimiz, bilim insanlarimizin katkilariyla hazirladik. Istanbul Bogazi ve Çanakkale Bogazi’ni kavusturan Marmara Denizi’mize kiyisi olan 7 ilimizde es zamanli Türkiye’nin en büyük deniz temizligi hareketini baslattik. 2021’in sonuna kadar Marmara Denizi’mizi koruma alani ilan ederek kirliligi durduracagiz.” seklinde sosyal medyadan açiklamalarda bulunmustu.

"Gelecegimiz için belediyelerimiz daha aktif çalisacak"

Konu ile ilgili açiklama yapan Marmara Belediyeler Birligi Genel Sekreteri Cemil Arslan ise, birligin Marmara Denizi’ne kiyisi olan belediyelerin koordinasyonunu saglayacagini söyledi.

Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum ile bu konuda yakindan çalisacaklarini belirten Cemil Arslan, “Marmara Denizi hepimizin gelecegi. Bu konuda bölgemizde denize kiyisi olan belediyelerimize önemli görevler düsüyor. Bizde birlik olarak üyelerimiz arasinda isbirligi ve koordinasyon saglayarak Marmara Denizi’nin yakin zamanda müsilaj sorunundan kurtulmasi için üzerimize düsen görevi yerine getirecegiz. Bakanimiz Murat Kurum’un önderliginde büyük deniz temizligi hareketine elimizden gelenin fazlasini yaparak katkida bulunacagiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA