MEB Telafi Egitimi Programinin Uygulama Esaslarini Belirledi

Bilimsel, sosyal, kültürel, sportif egitim faaliyetleri ile etkinliklerin yapilacagi 'Telafide Ben de Varim' programina, 21 Haziran2 Temmuz arasinda basvuru yapilabilecek Egitim faaliyetine baslanabilmesi için en az 12 kisilik ögrenci grubunun olusmasi gerekecek Özel egitim ögrencileriyle ilgili faaliyetlerde alanin özelligi geregi sayi sinirlamasi aranmayacak.

Milli Egitim Bakanliginin (MEB) telafi egitimi programina, 21-Haziran-2 Temmuz arasinda "telafidebendevarim.meb.gov.tr" adresinden basvuru yapilabilecek.

Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk imzasiyla illere gönderilen yazida, 5 Temmuz-31 Agustos arasinda uygulanacak "Telafide Ben de Varim" yaz uygulamasi programinin uygulama esaslarina yer verildi.

Program kapsaminda okul, ilçe ve il genelinde gerçeklestirilecek bilimsel, sosyal, kültürel, sportif egitim faaliyetleri ile etkinliklerin "https://telafidebendevarim.meb.gov.tr" adresinde yer aldigi bildirilen açiklamada, il genelinde düzenlenecek egitim faaliyetleri için tüm kamu kurum ve kuruluslariyla is birligi yapilarak tesislerin bedelsiz olarak kullandirilmasi, valiliklerce olusturulacak kurul koordinasyonunda gerekli planlamalarin yapilacagi belirtildi.

Buna göre, 21 Haziran-2 Temmuz 2021 arasinda basvuru, planlama is ve islemleri, 5 Temmuz-31 Agustos arasinda ülke genelinde Milli Egitim Bakanligina bagli egitim kurumlarinda il milli egitim müdürlükleri tarafindan valiliklerin koordinasyonunda egitim faaliyetleri yapilacak.

Il koordinasyon kurulu; il milli egitim müdürü baskanliginda il program koordinatörü olan il milli egitim müdür yardimcisi ve sube müdürü, il veri girisi modül koordinatörü, ilçe milli egitim müdürleri, ilçe milli egitim müdürlüklerinin ilgili sube müdürleri, ilçelerde süreci yürütecek ve ilçe milli egitim müdürlükleri tarafindan belirlenecek ilçe veri girisi modül koordinatörleri, okul müdürleri, ögretmenler ve personelden, il milli egitim müdürü tarafindan görevlendirilecek en az 5, en fazla 20 kisiden olusacak.

Gönüllülük esasina göre ögrenciler, ögretmenler ve velilere yönelik egitim faaliyetlerini gerçeklestirmek üzere planlanacak program, egitim faaliyetleri fiziksel, sosyal-duygusal, akademik gelisim ve özel egitim alani olmak üzere dört ana temaya uygun olarak planlanacak.

- Egitim faaliyeti çalisma esaslari

Egitim faaliyetlerine katilmak isteyen ögrenciler, veli izin belgeleriyle egitim faaliyetinin açildigi okula basvurabilecek.

Programa basvurulari kabul edilen ögrenci, ögretmen, velilere kabul edildiklerine dair bilgilendirme, faaliyeti açan okul müdürlükleri tarafindan yapilacak.

Egitim faaliyetinin açilabilmesi için en az 12 kisilik ögrenci grubunun olusmasi gerekecek, özel egitim ögrencilerine açilacak faaliyetlerde alanin özelligi geregi sayi sinirlamasi aranmayacak.

Program kapsaminda düzenlenecek tüm egitim faaliyetleri Saglik Bakanligi tarafindan belirlenen Kovid-19 salgini koruma tedbirleri dogrultusunda gerekli önlemler alinarak gerçeklestirilecek.

Egitim faaliyetlerine katilacak tüm ögrenci, veli ve ögretmenler için HES kodu sorgulamasi yapilacak ve bu duruma iliskin gerekli önlemler alinacak.

Ögrenci, ögretmen ve velilere yönelik örnek egitim faaliyetleri, içerik ve materyallerine "https://telafidebendevarim.meb.gov.tr" adresinden erisilebilecek.

Kaynak: AA