Manisa Büyüksehir'den Aricilik Ekonomisine Büyük Destek

Manisa Büyüksehir Belediyesi ve S.S. Manisa Bal Üreticileri Tarimsal Kalkinma Kooperatifi’nin isbirligi ile düzenlenen "Manisali Aricilar Ana Arilarini ve Ari Sütünü Üretiyor" projesinin ana ari üretim egitimi açilisi ve malzeme teslim töreni gerçeklestirildi.

Manisa Büyüksehir'den Aricilik Ekonomisine Büyük Destek
Salihli ilçesi Adala Mahallesi’nde gerçeklestirilen törene, Salihli Kaymakami Mehmet Kamil Saglam, Manisa Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Ertugrul Yildirim, Salihli Belediye Baskan Yardimcisi Ibrahim Karaca, Kirsal Hizmetler Dairesi Baskani Yilmaz Usta, Manisa Bal Üreticileri Birligi Baskani Ali Binici, Salihli Ziraat Odasi Baskani Cem Yalvaç, Salihli Ilçe Tarim Müdürü Ali Demir, Salihli Muhtarlik Isleri Müdürü Orçun Abali ve kursiyerler katildi.

"Manisali Aricilar Ana Arilarini ve Ari Sütünü Üretiyor" projesinin ana ari üretim egitimi açilis ve malzeme teslim töreninde protokol üyeleri açilis konusmalari gerçeklestirdi. Manisa Bal Üreticileri Birligi Baskani Ali Binici, “Yalniz çiktigimiz bu yolda bizlere yol gösteren ve destek veren Manisa Büyüksehir Belediyesi’ne ve ilgili kurumlara tesekkür ediyorum” diye konustu.

Manisa Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Ertugrul Yildirim da yaptigi konusmada, “Büyüksehir Belediyesi olduktan sonra Baskanimiz Cengiz Ergün’ün direktifleri dogrultusunda kirsalin ve hayvanciligin gelistirilmesi için çalismalar yaptik. Bu konuda 2016-2017 yilinda 855 ari üreticisine 5 binin üzerinde ana ari destegi yaparak, hem ari kolonilerini hem de bal kalitesini arttirmayi sagladik. Ilgili teknik arkadaslarimiz ve kooperatif üyelerimizle görüsmemiz neticesinde yeni bir projeye imza atalim dedik. Bu projemiz kapsaminda; hem ana ari üreticiligi hem de ari sütü ile alakali degerli hocalarimiz sayesinde her yil minimum 40 kursiyer olmak üzere egitimler verilecek. Kooperatifle birlikte ortaklasa aldigimiz bu ürünlerle 5 yil boyunca egitim programi devam edecek. Bu sekilde daha kaliteli koloniler ve daha iyi bal üretimi saglanacak. Bilindigi üzere soframiza gelen her üç ürünün bir tanesi mutlaka arilar sayesinde arilarin destegiyle ortaya çikan ürünler. O yüzden tüm kursiyerlerimize basarilar diliyorum umut ediyorum Manisa’da örnek olan bu projemiz tüm illere yayilir ari ile ilgili ürün çesitliligimiz artar, kalitemiz yükselir” diye konustu.

Yildirim’in ardindan Salihli Kaymakami Mehmet Kamil Saglam da bir konusma yapti. Arilarin doganin devamliligi için önemine deginen Saglam, projeye destek veren Manisa Büyüksehir Belediyesi ve S.S. Manisa Bal Üreticileri Birligi’ne tesekkür etti.

Açilis konusmalarinin ardindan kooperatife ve kursiyerlere malzeme teslimi yapildi. Egitim kapsaminda 150 adet Langstroth tipi ari kovani, 500 adet ana ari çiftlestirme kovani, 10 adet damizlik ana ari, 40 adet ana ari izgarasi, 100 adet ari sütü serit yüksük, 20 adet ana ari yüksük kalibi, 40 adet el demiri, 80 adet larva transfer kasigi, 40 adet arici körügü, 40 adet yarim arici maskesi kursiyerlere verildi.

Egitim programinin baslangici dolayisiyla protokol üyeleri kurdele kesimi gerçeklestirdi ve daha sonra egitim alanini ziyaret etti. Kurs egitmenleri tarafindan konuklara aricilikla ilgili çesitli bilgiler verildi ve ari sütü üretimine iliskin süreçler aktarildi.
Kaynak: İHA