Köy Okullarindan Siir Dinletisi

Kütahya’nin Pazarlar ilçesi Sofular Ortaokulu ögrencileri ile Hisarcik ilçesi Dereköy Ortaokulu ögrencileri, ’Siirler sesimizde ruh bulacak’ adli projesiyle bir araya geldi.

Köy Okullarindan Siir Dinletisi
Iki köy okulunun ortakliginda kurulan proje kapsaminda her aya bir sair belirlendi. Belirlenen sairin hayatini arastirmanin yaninda siirleri de ögrenciler tarafindan seslendirildi.

Projede yer alan her iki okulun ögrencilerinin katilim sagladigi zoom üzerinden yapilan siir dinletisinde sene boyunca ögrenmis olduklari sairlerin siirlerini ögrenciler fon esliginde seslendirdiler. Duygu yogunlugunun fazlasiyla yasandigi dinleti dinleyenlerden büyük begeni topladi. Siir dinlemelere de okumalara da doyamayan ögrenciler bu tür etkinliklerin devami konusunda isteklerini belirtmeyi ihmal etmediler. Her iki okulun ögrencileri birbirlerini tanimis olmanin mutlulugu, projenin bitmesinin hüznü, siirlerin duygu yogunluguyla dolu bir geceyi geride birakip anilarina unutulmayacak bir an kattilar.

Sofular Ortaokulu Türkçe ögretmeni Hatice Soybudak, “Projemiz kapsaminda yasayan bir sairle bulusmak ögrencilerimizi çok mutlu etti. Sairimiz ögrencilerimize rol model oldu. Siir dinletimizle projemizi taçlandirdik. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum" dedi.

Dereköy Ortaokulu Türkçe ögretmeni Habibe Dogruoglu, “Kardes okulumuzla birlikte zevkle yürütmüs oldugumuz projemiz dolu dolu geçti. Ögrencilerimizin sairlerin hayatini tanimalarinin yaninda siirlerini seslendirmeleri bunun bir de siir dinletisiyle taçlandirilmasi mutluluk verici” seklinde konustu.

Kaynak: İHA