Keçiören Belediyesi Devasa Yaz Bostani Kurdu

Ankara Keçiören Belediyesi, hizmet içi sebze ihtiyaçlarini karsilamak ve tarimsal üretime örnek olmak için Baglum’da bulunan 19 dönümlük alana yaz bostani kurdu.

Keçiören Belediyesi Devasa Yaz Bostani Kurdu
Dünyada ve Türkiye’de tarimsal üretimin önem kazanmasiyla birlikte harekete geçen Keçiören Belediyesi öncelikle ilçedeki çiftçileri üretime tesvik etmek için fide, gübre, fidan ve tohum destegi sagladi. Ardindan da belediye tarafindan geçen yil bir dönümlük alana kurulan yaz bostani bu yil daha da genisletilerek 19 dönümlük alanda sebze üretimi yapilmaya baslandi.

“Sebze üretimi için büyük bir bostan kurduk”

Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok; domates, biber, salatalik, kavun, karpuz, kabak, sogan, bezelye, fasulye, barbunya ve patlican dikimi yapilan bostandan elde edilecek ürünlerin belediyenin hizmet içi ihtiyaçlarinda kullanilacagini, üretim miktarina göre de dogal sebzelerin Keçikoop’ta satisinin yapilabilecegini belirtti.

Altinok ayrica Keçiören’e bagli Saribeyler, Güzelyurt, Kösrelik ve Çalseki köylerinde tarimsal üretime destek vermeye devam edeceklerini de söyleyerek, “Ülkemiz, verimli topraklari ve dört mevsimiyle birçok temel gida ürününün üretimi için büyük bir sans. Keçiören Belediyesi olarak ilçemize bagli köylerde üretimi tesvik etmek için çiftçilerimize ücretsiz olarak verdigimiz desteklerin yani sira belediye olarak da sebze üretimi için büyük bir bostan kurduk” dedi.

Kaynak: İHA