Iran Borcunu Ödedi, BM'de Oy Hakkini Geri Kazandi

Iran Birlesmis Milletler Daimi Temsilcisi Majid Takht Ravanchi, ABD’nin uyguladigi yasa disi yaptirimlara ragmen BM’ye olan borçlarini ödediklerini ve Tahran yönetiminin yeniden oy hakkini kazandigini duyurdu.

Iran Borcunu Ödedi, BM'de Oy Hakkini Geri Kazandi
Iran Birlesmis Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Majid Takht Ravanchi, sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, BM’de dondurulan oy hakkini tekrar kazandiklarini duyurdu. Ravanchi paylasiminda, ülkesinin BM’ye olan borcunu ABD’nin yasadisi yaptirimlari nedeniyle ödeyemedigini belirterek, “ABD’nin yasa disi yaptirimlari nedeniyle halkiniz sadece temel gida ve ilaç ihtiyaçlarindan mahrum kalmiyordu. Ayni zamanda BM’ye olan borcumuzu da ödeyemiyorduk” ifadelerini kullandi.

Tahran yönetiminin 6 ay süren çalismalar neticesinde borcunu ödedigini ve BM’de oy hakkini yeniden kazandigini belirten Ravanchi, “ABD’nin yasa disi yaptirimlarina ragmen borcumuzu ödedik ve oy hakkimizi yeniden kazandik. 6 aydir bu ödeme üzerinde çalisiyoruz ve bugün ödemenin gerçeklestigi teyid edildi” ifadesini kullandi.

Borçlarini ödemedigi için Iran’in oy hakki askiya alinmisti

Birlesmis Milletler, Iran’in oy hakkini borçlarini ödemedigi için askiya almisti. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM 75’inci Genel Kurul Baskani Volkan Bozkir’a gönderdigi mektupta Iran ve Orta Afrika Cumhuriyeti’nin aidatlarini zamaninda ödeyemedikleri için oy haklarinin askiya alindigini bildirmisti.
Kaynak: İHA