IDDEF, Kurban'da 40 Ülkede Ihtiyaç Sahiplerine Ulasacak

IDDEF, 2021 yili yurt disi kurban organizasyonunu Afrika, Asya, Ortadogu ve Balkanlar’daki 40 ülkede gerçeklestirerek, vekalet yoluyla emanet aldigi kurbanlarin etlerini yoksul kimselere dagitacak.

IDDEF, Kurban'da 40 Ülkede Ihtiyaç Sahiplerine Ulasacak


Yurt disi kurban organizasyonunu ’Kardesinle Kurbanini Paylas’ sloganiyla 40 ülke 264 bölgede gerçeklestirerek mazlum, magdur ve gerçek ihtiyaç sahiplerinin sofrasina kurban bereketini tasiyacagi belirtilen Insana Deger Veren Dernekler Federasyonu (IDDEF), 2021 vekalet yoluyla yurt disi kurban kesim bedelinin küçükbas kurban 800 lira, büyükbas hisse kurbanin ise 700 lira olarak belirlendigini açikladi.



Yapilan açiklamada, “12 yildir güven ve seffaflik içinde sürdürdügümüz yurt disi kurban organizasyonumuzu bu yil da ’Kardesinle Kurbanini Paylas’ sloganiyla ümmet cografyasinda gerçeklestirecegiz. Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsaminda ülkelere gidecek ekiplerimiz ve yerel görevlilerimizle hiçbir araci kurumla çalismadan kurban kesim ve dagitim çalismalarini 40 ülke 264 bölgede yapacagiz. Mülteci kamplari ve savas bölgelerinde de kurban çalismamizi ön planda tutarak Gazze, Yemen ve Suriye gibi ülkelerde kurban kesip, etlerini dagitacagiz. Yolumuzu gözleyen kardeslerimize ülkelerin ücra bölgelerine dahi ulasmaya çalisarak, kardesiyle kurbanini paylasan her bir bagisçimizin emanetini tek tek teslim edecegiz” denildi.

Kurbanliklarin 2 ay önceden satin alinmaya baslanarak veteriner kontrolünden geçirildigi, ihtiyaç sahiplerinin belirlendigi belirtilen açiklamada, “Yurt disi küçükbas ve büyükbas hisse bedellerimizin uygun olmasi ve döviz hareketliliginden etkilenmemesi için ülkelere giden saha ekiplerimiz ve oradaki görevlilerimiz ile emanetiniz emanetimiz, hassasiyetiniz hassasiyetimiz anlayisla kurbanliklari titizlikle seçip satin aliyoruz. Bagisçilarimizin vekalet yoluyla bagisladiklari kurbanlari, bayramin ilk günü baslamak üzere Islami usul ve kaidelere göre keserek, SMS yoluyla bagisçilara bilgi veriyor ve imkanlar dahilinde kurban kesimlerini video ile kayit altina aldiriyoruz. Ekiplerimiz ve yerel görevlilerimiz nezaretinde kesilip esit olarak pay edilen kurban etlerini önceden tespit ettigimiz gerçek ihtiyaç sahiplerine ve medrese talebelerimizin yoksul ailelerine dagitiyoruz. Bagisçilarimiz, web sitemiz üzerinden de kurbanlarinin durumunu sorgulayarak hangi ülke ve bölgede kesildigini ögrenebiliyor. Yurt disinda kurban kesmek isteyen tüm hayirseverlerimiz binlerce kilometre ötelerde kurban bereketini yasatabilir, paylasma ve dayanisma duygulariyla ümmet bilincini pekistirerek, kardeslerine umut olabilir. Kurban bagislari iddef.org internet sitesi üzerinden, ilgili hesap numaralarina EFT/Havale yoluyla, sube merkezlerinden ya da 0212 621 0065 numarali telefon numarasindan detayli bilgi alinarak yapilabiliyor” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA