GÜNDEM ÖZETI / 11 Haziran 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde "Anadolu Masallari Eskisehir Masal Evi Açilisi"na katilacak.

(Eskisehir/10.30)

2- IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Gökçebey Belediye Baskanligini ve ilçe esnafini ziyaret edecek, kent merkezi, Kozlu ve Eregli ilçelerinde de esnaf ziyaretinde bulunacak.

(Zonguldak/11.40-16.20)

3- AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, AK Parti Tekirdag Il Baskanliginca düzenlenen kahvaltiya istirak edecek, Valiligi, Türk Kizilay standini, Süleymanpasa Belediyesini ve partisinin il baskanligini ziyaret edecek, AK Parti Il Baskanligi Genisletilmis Il Danisma Meclisi Toplantisi'na katilacak.

(Tekirdag/11.00-17.00)

4- AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Hayati Yazici, esnafi ziyaret edecek, Kalkandere'de muhtarlarla bir araya gelecek.

(Rize/11.00/14.00)

5- CHP Genel Baskan Yardimcisi ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Trakya Bölge Toplantisi'nin açilisinda konusacak.

(Edirne/11.00)

EKONOMI

1- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank ile Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, Karapinar'da "Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanlari, Günes Enerjisi Santrali"nde saha incelemelerinde bulunacak ve temel atma törenine katilacak.

(Konya/11.45)

2- Hazine ve Maliye Bakani Lütfi Elvan, çevrim içi gerçeklestirilecek Ankara Sanayi Odasi Meslek Komiteleri Ortak Toplantisi'na istirak edecek.

(Ankara/09.30)

3- Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, Yukari Afrin Baraji ve Isale Hatti’nin açilis törenine katilacak.

(Kilis/14.30)

4- Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Altinova Balikçilar Kooperatifini ve Ayvalik Meydani'ndaki gezi teknelerini ziyaret edecek, Ivrindi Korucu yol çalismalarini inceledikten sonra Balikesir-Savastape ve Balikesir- Dursunbey santiyelerine ziyarette bulunacak.

(Balikesir/09.30-18.30)

5- Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskani Prof. Dr. Ismail Demir, Firat Teknokent’te Faaliyet Gösteren Firmalar ve Akademisyenler Bulusmasi, Savunma Sanayii Elazig Bulusmasi programlarina katilacak ve çesitli ziyaretler yapacak.

(Elazig/10.00-19.00)

6- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi, haziran ayina iliskin beklenti anketi istatistiklerini açiklayacak.

(Ankara/10.00 )

7- TÜIK, nisan ayi sanayi üretim, perakende satis ve ciro endekslerini duyuracak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DIPLOMASI

1- G7 ülkeleri liderleri, Ingiltere'nin ev sahipliginde düzenlenecek zirvede bir araya gelecek.

(Londra)

GÜNCEL

1- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor.

SPOR

1- 2020 Avrupa Futbol Sampiyonasi (EURO 2020), Roma Olimpiyat Stadi'nda A Grubu'ndaki Türkiye-Italya maçiyla baslayacak. Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu da karsilasmayi statta izleyecek.

(Roma/22.00)

2- Dünya Judo Sampiyonasi'nin altinci gününde milli sporculardan Mert Sismanlar 100 kiloda mücadele edecek.

(Budapeste)

3- Milli sporcularin da madalya mücadelesi verdigi Avrupa Ritmik Cimnastik Sampiyonasi Bulgaristan'da sürecek.

(Varna)

4- 17-27 Haziran tarihlerinde Ispanya ile Fransa'nin ortaklasa düzenleyecegi FIBA 2021 Avrupa Sampiyonasi öncesi çalismalarini sürdüren A Milli Kadin Basketbol Takimi, hazirlik turnuvasinda Italya ile karsi karsiya gelecek.

(Valensiya/19.00)

5- Teniste sezonun ikinci grand slam turnuvasi Fransa Açik'ta (Roland Garros) tek erkeklerde yari final maçlari yapilacak.

(Paris)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.
Kaynak: AA