Eskisehir Kizilelma Turan Dernegi'nden Mihaliççik'a Anlamli Ziyaretler

Eskisehir Kizilelma Turan Dernegi Baskani Ahmet Hizlan ve Yönetim Kurulu üyeleri, Mihaliççik ilçesinde birçok anlamli ziyaretlerde bulundular.

Eskisehir Kizilelma Turan Dernegi'nden Mihaliççik'a Anlamli Ziyaretler
Dernek yöneticileri, ‘Yunus Emre ve Türkçe Yili’ kapsamindaki ilk önce Mihaliççik Kaymakami Mehmet Bugra Katirci’yi makaminda ziyaret ettiler ve karsilikli bilgi alisverisinde bulundular. Ziyaret sonunda Dernek Baskani Ahmet Hizlan, Mihaliççik Kaymakami Mehmet Bugra Katirci’ya plaket takdim etti. Akabinde Dernek Baskani Ahmet Hizlan ve ekibi, Mihaliççik Belediye Baskani Haydar Çorum’u makaminda ziyaret ettiler. Ziyaret sonunda Dernek Baskani Ahmet Hizlan, Baskan Çorum’a plaket takdim etti.

Ziyaretlerde Mihaliççik Kaymakami Mehmet Bugra Katirci ve Mihaliççik Belediye Baskani Haydar Çorum, ziyaretlerden dolayi tesekkür ettiler ve ortak projeler üretmek için birlikte çalisilmasinin uygun olacagini dile getirdiler ve Yunus Emre ile ilgili bilgiler verdiler.

Dernek Baskani Ahmet Hizlan, ‘’Ziyaret ettigimiz makamlarla birlikte, ilerleyen günlerde Eskisehir ile ilgili verimli ortak proje çalismalarimiz olacaktir. Ayrica dogumunun 850. Yili olan 2021 yili UNESCO tarafindan anma ve kutlama yil dönümleri arasina alinan Ahi Evran; Ahilik gelenegini yansitmak, bilgeligin hikmetle ticaretin ahlakla bulustugunu göstermek için çaba sarf etmistir’’ dedi.

Heyet üyeleri daha sonra siirleriyle insan ve doga sevgisi, hosgörü, kardeslik ve baris kavramlarini sade bir Türkçe ile anlatan Yunus Emre’nin kabri ziyaret etti. Kabir basinda Eskisehir Türk Diyanet Vakif-Sen Eskisehir Sube Baskan Yardimcisi Musa Açar tarafindan Kur’an-i Kerim okundu, dualar edildi.
Kaynak: İHA